JORDI JOVÉ – – – Si la setmana passada tancava una crònica amb Moreno, aquesta setmana hi torno. En la crítica de Ferran Monegal al Periòdico detectava a “ Teles públiques, els altres ninots de Moreno” que un gegant defraudatori “pressumtament” tan colossal no s’hauria pogut construir sense la complicitat d’alguns canals públics de televisió. En Monegal amb el seguiment que va fent de la programació televisiva ens explica que a ‘Les coses clares’ (TVE-1) s’han assenyalat a si mateixos, o sigui a la pròpia TVE, com a còmplices dels tripijocs de Moreno. (segurament sota el mandat dels qui no estan ara al front del ens, afegim…).

Més dades: la periodista Clara Jiménez Cruz, de ‘La maleïda hemeroteca “, ha assenyalat en el programa que Moreno, el 2017, va usar com a pantalla i testaferro la societat Crystal Forest per signar amb TVE la venda de la sèrie Reines. “Segons la llei, RTVE no pot comprar res, ni tenir relació comercial, amb qui està a la llista de defraudadors d’Hisenda, com és el cas de Moreno” explica Monegal…

Lo de ‘Las cosas claras’,(trista paradoxa de títol) sembla que utilitzant de testaferro un altre combinat de productores com Integral Mundox i Amiguetes Entertainment, en Moreno va signar també amb TVE la sèrie ‘Aquí mand yo punto com’, projecte pel qual va cobrar -segons diu ‘El Confidencial’- 7 milllones d’euros, una sèrie de la qual no se sap res…

En una altra tele pública, Canal 9 de València, quan el PP la va tancar, es van denunciar contractes inflats, fora de mercat, pagats a l’Alba Adtriática, una altra productora de Moreno,
“Una pantalla molt negra -acaba dient Monegal- El Tribunal de Comptes, ara tan de moda, hauria de pronunciar a l’respecte” acaba dient. L’has clavat, Ferran…

I si voleu tancar el tema de les sicopaties a l’audiovisual Assumpta Serna i Scott Cleverdon a aquesta tasca que fan a “Familia de Cine” escolteu la seva reflexió en aquest enllaç