Diumenge, 4 de juliol, es lliuraran els Premis de Comunicació i Cinema del Col·legi de Directors de Catalunya 2020 a la cloenda de la primera edició del Festival de Cinema de Castelldefels, juntament amb el palmarès del festival. Un dels premiats és el col·laborador d’ÀreaVisual Daniel Condeminas, “pel conjunt dels seus articles d’anàlisi sobre la situació industrial del sector audiovisual a Catalunya”, publicats en aquest portal i a Comunicació21. La resta de guardonats són la betevé per la qualitat de la seva programació cinematogràfica, amb programes com Barcelona i acció i la La Cartellera, el portal digital El Cinèfil i el diari Segre, per la seva secció d’articles “Cine contra el virus” escrits pel crític cinematogràfic del diari, Juan Ferrer.

Els guardons, que reconeixen anualment els mitjans, escriptors i periodistes que promouen el coneixement i la difusió del cinema i els seus professionals, s’haurien d’haver lliurat a primers d’any, però la pandèmia va obligar a ajornar l’acte del seu lliurament fins ara.

El festival va inaugurar-se dijous, amb els homenatges a l’actriu Maria Molins, la productora Sandra Forn, l’actor Francesc Orella i el tècnic de so LicioMarcos d’Oliveira. La seva programació compta amb una àmplia oferta de curts i llargmetratges que s’han projectat tant al Teatre Plaza, al cinemes Yelmo del complex comercial L’Ànec Blau i a diversos espais públics de la ciutat. Unes projeccions que han anat acompanyades a homenatges a personalitats del món de cinema i diverses xerrades temàtiques.

El Castelldefels Film Festival ha estat coorganitzat per l’Ajuntament de Castelldefels i el CECAAC (Centre Experimental de Cinema i Arts Audiovisuals de Catalunya).