A través de diferents càpsules, ‘Dones en pandèmia’ aprofundeix com l’impacte socioeconòmic de la Covid-19 s’ha manifestat de forma diferent en homes i dones

Dones en pandèmia’ s’emetrà del 17 al 21 de maig a les 20.55 hores a Televisió de Badalona i també s’escoltarà al magazín ‘Badalona Matí’ de Ràdio Ciutat de Badalona, així com també es podrà veure al canal de Youtube de Badalona Comunicació

Badalona Comunicació emetrà durant tota la propera setmana un programa que analitza con la pandèmia que estem vivint a causa de la Covid-19 ha incrementat, encara més, les desigualtats de gènere. Es tracta de l’espai ‘Dones en pandèmia’, que s’emetrà a Televisió de Badalona del dilluns 17 al divendres 21 de maig, a les 20.55 hores. A Ràdio Ciutat de Badalona el programa s’emetrà aquests mateixos dies en el magazín ‘Badalona Matí’. També es podran visionar al canal de Youtube de Badalona Comunicació.

Amb aquest espai, Badalona Comunicació aprofundeix en un aspecte molt concret de la pandèmia. S’analitza com l’impacte socioeconòmic de la Covid-19 s’ha manifestat de forma diferent en homes i dones.

Són diversos els informes que posen sobre la taula aquesta desigualtat, un dels més importants, el publicat per l’Institut Català de la Dona, ‘L’impacte de gènere de la COVID19 en dades’. A partir d’aquest informe, i amb la col·laboració de la Federació de Dones de Badalona, Badalona Comunicació ha volgut posar el focus en les dones de la ciutat per conèixer la seva realitat.

A banda de la crisi sanitària, la COVID19 ha portat conseqüències greus en l’àmbit social i econòmic. Les dones han estat més exposades al virus ja que els sectors que han treballat per aturar la pandèmia són principalment femenins. També han estat les més afectades en el món laboral en ocupar bona part dels llocs de treball del sector serveis.

El confinament, el teletreball i la suspensió de les classes va tancar famílies senceres a casa posant de manifest, una vegada més, que les cures i les tasques de la llar recauen en les dones. També deixava en situació vulnerable aquelles dones que vivien violència masclista.

Vivències d’una desena de dones
A través de cinc càpsules, ‘Dones en pandèmia’ recull les vivències d’una desena de dones que, d’una manera o una altra, s’han vist afectades en alguna d’aquestes dimensions. També aporta xifres concretes per poder copsar l’abast de la situació a la nostra ciutat. Les càpsules s’emetran del 17 al 21 de maig tant a Televisió de Badalona, després del ‘BDN Notícies Vespre’ i dins del magazín ‘Badalona TRES60’; com a Ràdio Ciutat de Badalona, al ‘Badalona Matí’. També es podran visionar al canal de Youtube de Badalona Comunicació.

Fitxa tècnica del programa ‘Dones en pandèmia’
Direcció: Susana Soldado Cáliz
Realització i edició: Joan Clusella Caballé i Susana Soldado Cáliz
Etalonatge: Ferran Grao Insa
Grafisme: Gemma Tarragona Torrades