Segons l’Observatori de l’Audiovisual de la UPF, el cinema català té baixa presència a les plataformes de VOD video a la carta. De fet, Amb la notable excepció de Filmin, on hi ha disponible el 42,5% de la producció cinematogràfica del període 2009-2014, en la resta de plataformes de vídeo a la carta aquest percentatge és inferior al 15%, segons un estudi realitzat per l’Observatori de la Producció Audiovisual. En total, un 52% dels films catalans produïts entre 2009 i 2014 estan disponibles en alguna plataforma de vídeo a la carta, però només un 23% ho estan en més d’una plataforma. Wuaki, iTunes i Nubeox (actualment Atresplayer) són les altres plataformes on el cinema català hi té una presència no residual. Per tipologia de films, els que gaudeixen d’una major presència a les plataformes de vídeo a la carta són els de ficció, els que tenen una participació de productores catalanes no majoritària i els que són en versió original no catalana.
La següent infografia mostra els principals resultats de l’estudi, que es pot descarregar clicant aquí.