Des de Drac Màgic ens expliquen que “Generen comunitat, regeneren imaginaris”, la frase amb la qual commemoren els 50 anys de la Cooperativa, i ens segueixen explicant “Som éssers visuals en un món cada cop més visual. Processem les imatges 60.000 vegades més ràpid que els textos i el 90% de la informació que rep el nostre cervell és visual. En un món fet d’imatges sembla evident que saber llegir-les interpretar-les, descobrir-ne els significats tangents, saber a qui serveixen i per a què, ens fa ser més conscients de la realitat…I això és el que fa Drac Màgic des de fa 50 anys, regenerar imaginaris des de l’educació en les imatges per ser conscients de quina és la realitat”.
Durant les properes setmanes la Cooperativa ens anirà presentant les diverses activitats del 50è aniversari de l’entitat, Estarem molt pendents de donar altaveu a aquestes accions que el dilluns 22 de març es presentaran a la Filmoteca de Catalunya.


*Si voleu venir a l’acte o seguir l’streaming podeu confirmar la vostra assistència escrivint a info@goodmovies.cat.

Unes línies de la trajectòria de Drac Màgic 

El 2021 es compleixen cinquanta anys des de la fundació de Drac Màgic. Aquesta cooperativa d’iniciativa social, pionera en l’anàlisi i la divulgació de la cultura audiovisual, trenca motlles en els àmbits educatius, social i cultural des dels seus inicis.

En el seu naixement, a les acaballes del franquisme, la perspectiva transformadora va ser una de les credencials de presentació. Al llarg de les cinc dècades que hi han prosseguit, això s’ha concretat en la reivindicació de la importància de portar la reflexió sobre les imatges als àmbits de la pedagogia cinematogràfica, de la difusió del cinema infantil i de la programació i l’exhibició del cinema de les dones.

De moment, més d’un milió i mig d’infants i joves de tot Catalunya ja han participat en les seves activitats cinematogràfiques i s’ha donat a conèixer el cinema de centenars de directores de més de 100 països d’arreu del món, de les quals s’han projectat més de dos milers de films en sessions dins i fora del territori europeu.

Aquest és un treball imprescindible en un moment com l’actual, on les pantalles proliferen. Amb elles, creix el paper de l’audiovisual en la construcció de relats culturals determinants per a la societat. Per això, avui des dels ecofeminismes, l’atenció a les diversitats i la cultura de pau, Drac Màgic promou l’adquisició d’una consciència crítica per entendre el món passat i present i imaginar futurs possibles.

#RegeneremImaginaris
#50anysDracMagic