Aquest Diumenge 4 d’octubre Viggo Mortensen lliurarà el Xè Premi Solé Tura, a la Cloenda de l’Brain Film Festival de Barcelona.

El Brain Film Festival és un certamen al voltant de l’estudi de l’Cervell i les seves malalties. creat per La Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films.

En aquesta edició, afectada per la pandèmia de l’Covid, es pot seguir a través de la pàgina Filmin, i visionar els 260 curtmetratges que aspiren a guanyar els tres mil euros de el premi de l’certamen.

Aquest any s’ha creat un certamen microcurts sobre el Covid rodats durant el confinament des del telèfon mòbil, amb la intenció de reflexionar sobre els Conseqüències d’aquesta crisi, es poden visionar des del web de l’Film Brain Festival.

La pel·lícula «Our Time Machine», dels realitzadors xinesos S. Leo Chiang i Yang Sun, va inaugurar la tercera edició de l’BFF amb una cinta documental que mostra com Maleonn, director de teatre de titelles de mida natural, crea un espectacle autobiogràfic, on el seu pare, un prolífic director d’òperes Xineses, pateix els avatars de l’Alzheimer.

El festival té una nova plataforma digital amb canal propi de Filmin, on es poden visualitzar una selecció de 10 pel·lícules recomendas.

Per restriccions de seguretat no es podran lliurar el Premi Micro Curts amb públic presencial però si que es poden votar online a través del web.

El BFF contínua amb nombroses projeccions, a destacar l’obra de John Maloof i Charlie Siskel, «Finding Vivian Maier», sobre la relació de el cervell la crativitat i la identitat. així com «Mind my Mind” de la directora Floor Adams. Des de Nova York intervindrà el psiquiatre Luis Rojas Marcos que parlarà de la Força de l’optimisme.

Fora de competició, en les sessions temàtiques # brain & CO, es veuran «Viure dues vegades”, de Maria Ripoll, i el documental «Poca Vergonya», de Clàudia Cedó, amb la participació de les directores després de la projecció.

El Brain Film Festival té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, ​​CCCB, de l’1 a el 4 d’octubre. En aquesta tercera edició s’ha estrenat «Falling» la nova pel·lícula dirigida i protagonitzada per Viggo Mortensen, on mostra el xoc entre un pare octogenari que pateix alzheimer i el seu fill que torna a casa per cuidar-lo els últims anys de la seva vida.

.

Informa Miquel Riba