L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), organitza el proper 7 d’octubre, una jornada de presentació de l’estudi: Lideratge mediambiental en el sector cultural i creatiu català, impulsat pel CoNCA – Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

ENLLAÇ

L’any 2017, l’SDE situava la crisi climàtica en l’agenda professional del sector cultural català amb la jornada: Sostenibilitat i canvi climàtic: un nou repte per a la cultura. El CoNCA va recollir el testimoni d’aquella jornada i ha impulsat el present estudi amb l’ambició de dotar el sector d’una eina de diagnòstic d’acció ambiental que pugui proveir de recomanacions que ajudin a la presa de decisions adaptades als reptes mediambientals, socials i econòmics als quals ens enfrontem, fomentant valors sostenibles que generin coneixement, capacitats, talent i resiliència dins el teixit cultural i artístic de Catalunya.

Els professionals artístics i les organitzacions culturals de tot el món estan transformant la gestió de la seva activitat mitjançant la implementació de plans d’acció sostenibles de manera pràctica i tangible amb la finalitat de reduir el consum d’energia, utilitzar materials responsables i, en definitiva, reduir l’impacte ambiental de la seva activitat cultural. Aquest tipus d’actuació no només té uns resultats positius pel que fa al medi ambient, sinó que també té una repercussió econòmica i social positiva.

La comunitat cultural i artística es troba en una posició privilegiada per democratitzar aquesta transició i empènyer els marges de les nostres nocions individuals i col·lectives, així com encarnar la transformació a què ens enfrontem a través de la recerca de solucions pràctiques.

La jornada comptarà amb la participació de professionals i empreses que destaquen per la seva tasca innovadora i compromesa per a una gestió responsable i sostenible i comptarà com a eix central amb la participació de l’empresa que ha realitzat l’estudi, Julie’s Bicycle, organització líder a nivell europeu en matèria d’acció climàtica i ambiental dins del sector cultural i creatiu.