El festival Sónar ha presentat una edició extraordinària de la seva habitual trobada amb el coneixement, Sónar + D, els 18 i 19 setembre 2020 en el CCCB, Sónar + D CCCB.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, ​​lloc que va veure néixer a Sónar fa vint anys, ha estat la seu principal d’aquesta edició especial a causa de la crisi de la Covid-19 i els seus canvis forçosos que estan provocant el que alguns anomenen la «nova virtualitat ». Aquest estiu atípic de l’any 2020 es tanca de la millor manera possible amb un retrobament per compartir vivències i anticipar idees de futur.

Sónar + D CCCB ha estat com sempre una celebració i un punt de reunió de les comunitats creatives de la ciutat i més enllà. Com cada any es compartiran totes aquelles coses noves que il·lusionen i que ens fan formular-nos preguntes, imaginar possibilitats, esbossar idees i traçar els camins pels quals pot transcórrer el futur en la intersecció de la cultura, l’art i la tecnologia. Sónar + D CCCB serà un esdeveniment fonamentalment en línia, gratuït i obert a tot el mundo.https: //www.youtube.com/embed/oehOoVGdtBE

Sónar es converteix en plataforma audiovisual i retransmet tota la seva programació en directe des de la web en 2 canals de streaming i amb continguts exclusius on demand. L’oferta en línia conviu amb activitats en viu al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb aforaments limitats. Serà una edició més reflexiva que comptarà amb una extensa programació d’activitats participatives i col·laboratives en la qual no faltaran les conferències, les masterclasses, les donem, els workshops, els formats performatius i les activitats de networking habituals en el festival.

programació
La programació en directe via streaming ha tingut lloc el divendres 18 i el dissabte 19 de setembre, entre les 10:30 h del matí i les 02:00 h de la matinada a través de www.sonar.es i www.sonarplusd.com .

Les activitats presencials al CCCB se celebren els dos dies entre les 10:30 h del matí i les 00:00 h del vespre, mentre que les sessions de DJ des de la Torre d’Alta Mar podran seguir-se únicament en línia de 12: 00 h de del migdia fins a la mitjanit.

Espectacles a Sónar + D CCCB
Sónar + D CCCB barreja els shows més impactants de l’escena local amb actuacions exclusives d’artistes internacionals. D’acord amb la naturalesa transdisciplinar de l’esdeveniment, les actuacions abasten tot l’espectre de l’directe, des de xous tecnològics fins preestrenes d’àlbums i dj sets, tant en format presencial com de vídeo càpsules creatives en exclusiva per al festival.

El música britànic Max Cooper, també doctorat en biologia computacional, investiga el concepte d’infinit des de l’exterior col·laborant amb artistes i científics. «Max Cooper Live AV show», serà un xou audiovisual exclusiu des Kings Place Studios de Londres.

Arca, la productora, artista, dj i icona contemporani, oferirà un DJ set especial en directe des del Teatre de CCCB de Barcelona. Després de la publicació de ‘kick i’, un dels àlbums més ben rebuts el 2020, aquesta serà la seva primera actuació en directe després de l’confinament.

La compositora de Detroit Llorer Halo actuarà des de la Haus der Kulturen der Welt de Berlín, en una petita mostra del seu so que transita entre el pop, l’ambient, el club i l’electrònica experimental.

Des del seu estudi a Tòquio, el cèlebre dissenyador, artista, investigador i productor Daito Manabe, farà una conferència performàtica audiovisual interrelacionant les matemàtiques, la física i la tecnologia. Per la seva banda, el també japonès Ryoji Ikeda -pioner de la música avançada i l’art digital-, desvetllarà la primera versió de la seva pròxima instal·lació.

El músic i productor equatorià Nicola Creu oferirà un concert exclusiu des de Quito amb temes inèdits del seu pròxim àlbum al costat de l’percussionista Andrés Benavides.

Des Escorxador de Madrid, un dels artistes més rellevants del panorama espanyol, l’innovador Nen d’Elx, presentarà en viu la peça “Segona diferència: Oracions de segle XXI”, avanç del seu proper treball.

Des de la mateixa ciutat estaran Ms Nina -una de les creadores i ambaixadores de el moviment Neo-perreo-, amb un retrat íntim de l’artista durant el confinament. O el projecte audiovisual inèdit de Chenta Tsai -també conegut com Putochinomaricón- inspirat en una col·lecció d’històries sobrenaturals escrita pel poeta i erudit de la dinastia Qing ‘Yuan Mei’ (袁枚, 1716-1798). La performance es compon de sons, imatges i espais que han estat significatius per Chenta Tsai a l’hora de tornar a connectar amb les seves arrels com a persona racialitzada migrant asiàtica dissident sexual.