Virtual Educa Connect serà un dels més grans trobades virtuals internacionals sobre innovació en l’educació per a la transformació quee es durà a terme els propers 21, 22 i 23 de juliol de manera virtual. L’esdeveniment, que neix com a resposta als nous reptes que la pandèmia de Covid-19 ha plantejat en la comunitat educativa a nivell global, tractarà els temes fonamentals de el sector educatiu.
ENLLAÇ AMB VIRTUAL EDUCA CONNECT

Virtual Educa Connect es posiciona com el major espai on debatre i definir el futur educatiu, buscant sinergies i implicant el sector públic, privat i la societat civil. En aquest context, Virtual Educa Connect, tractarà temes de màxima actualitat com la transformació digital en els sistemes educatius, les noves demandes professionals, el desenvolupament de les noves habilitats cognitives o els avenços tecnològics que impulsaran un model educatiu de qualitat i inclusiu, d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 adaptats a una nova realitat.

Un Congrés Innovador marcat per la nova realitat digital post pandèmia

Amb una audiència estimada de 50.000 assistents, Virtual Educa Connect durà a terme sessions, trobades i conferències (pre-gravades i en streaming) en què es brindarà l’oportunitat d’interactuar en directe amb els ponents, en una de les plataformes més innovadores per conferències virtuals: https://virtualeduca.org/connect/sede-virtual

El Congrés va dirigit a tots aquells professionals relacionats amb el sector de l’educació (responsables educatius, professors, responsables de recursos humans, formació i responsabilitat social corporativa, coordinadors d’educació …). També s’adreça a professionals de grans empreses i pimes que busquin conèixer els avenços educatius i tecnològics després de la pandèmia de l’Covid-19, així com start ups i emprenedors …

En aquest context, l’esdeveniment té el suport institucional de el Govern de Portugal així com de grans corporacions com Microsoft, JP, D2L, Pearson o Positiu entre d’altres. A Espanya, Virtual Educa Connect compta amb el suport d’organismes oficials com SDGF (Fons per al Desenvolupament Sostenible), UNITAR (Institut de les Nacions Unides per a Formació Professional i Investigacions), UNESCO, World Bank Group i Y2Y. A més, compta amb aliats com la Cambra de Comerç de Madrid, l’ICEX o l’IE Business School, que serà un dels principals patrocinadors de Congrés.

Covid-19 marca la nova realitat en el sector educatiu

Durant els tres dies que dura el Congrés Virtual Educa Connect s’abordaran els temes més candents i actuals, incloent les oportunitats i iniciatives que inspiren el sector de l’educació en aquests temps de pandèmia de la Covid-19, a través de ponències, presentacions de institucions públiques, taules rodones, trobades, etc. estructurats en quatre grans blocs:

Desenvolupaments exponencials en educació i formació
Dins d’aquest bloc es duran a terme ponències en relació a les tecnologies emergents que afecten l’àmbit de l’educació, es parlarà de la transformació digital, de com seran els nous educadors en l’era post-covid, nous reptes …

Quarta revolució industrial: nous contextos, noves demandes
L’educació ha anat evolucionant i avui són igual d’importants els coneixements com altres habilitats com el treball en equip, el pensament crític, la indagació o l’emprenedoria.

Innovació per a una educació de qualitat i inclusiva en la post-pandèmia
La pandèmia de l’Covid-19 sens dubte ha marcat una nova realitat en l’educació, marcada per noves metodologies i estratègies. Per a això és imprescindible adaptar l’educació tant a nivell tecnològic com a nivell formatiu.

Iniciatives d’impacte en el desenvolupament de noves habilitats cognitives
L’últim bloc, que gira entorn de la ciència i la innvación, tractarà temes tan interessants com la neurociència, l’aprenentatge interdisciplinari o la gamificació de l’aprenentatge.

D’altra banda, els assistents compten amb un punt d’informació, en el qual els participants poden interactuar amb els organitzadors a través d’un “live xat”, sales temàtiques amb sessions paral·leles i una àrea tecnològica amb sessions curtes que giren al voltant de les tecnologies de el futur.

Finalment, el Congrés compta amb una zona d’exposició comercial on cada expositor tindrà un estand personalitzat amb la marca de la seva empresa, en el qual podran mostrar vídeos comercials, documents descarregables amb informació dels seus productes i enllaços al seu web. Cada assistent comptarà amb una cartera virtual on emmagatzemar la informació dels expositors que més li interessin. A més, el sistema permet concertar reunions individuals entre els expositors i els participants, que es poden comunicar mitjançant xat o videotrucada.