la nova edició de l’MIA Film Co-Production Market and Pitching Forum, que es desenvoluparà del 14 a el 18 d’octubre de 2020 a Roma (Itàlia) ja ha obert la convocatòria. L’esdeveniment, que compta amb el suport d’Europa Creativa – MEDIA, presentarà 50 projectes internacionals (cinema, sèries i documentals) amb potencial de coproducció.

MIA Market 2020 a Roma és un mercat que promou les oportunitats de negoci per al desenvolupament i la creació de continguts a nivell internacional a través de les categories Film, Drama i Doc & Factual, reunint a Roma a productors, distribuïdors, representants de canals de televisió, de fons públics i privats o de plataformes.

El MIA Film Co-Production Market and Pitching Forum està compost per sessions de pitching i per reunions individuals, i en ell s’atorga el Eurimages Co-Production Development Award, pel qual un jurat internacional lliurament 20.000 euros per al desenvolupament d’un projecte de llargmetratge.

També s’assigna un altre guardó, el ART Kino International Prize, valorat en 6.000 euros i atorgat a el millor projecte per donar suport al seu desenvolupament.

 
En la categoria FILM es trien projectes de llargmetratge. Està dirigits a cineastes internacionals o italians i és vàlid que estiguin destinats a distribució en sales o a streaming. Han de tenir algun productor involucrat, guió complet en anglès, pressupost provisional, potencial per al mercat internacional i durada mínima de 70 minuts. No pot haver iniciat el seu rodatge encara i es valorarà si ja tenen el 25% del seu pressupost tancat.

En l’apartat DRAMA es seleccionarà sèries originals i internacionals amb destacat valor artístic que poden ser Drama Series (producció de ficció amb tntención de desenvolupar una primera temporada d’una sèrie), Short-Form Sèries (obra episòdica de ficció amb durades de 30 minuts per televisió) i TV Movie / Mini-Sèries (producció que tingui un inici, un nus i un desenllaç i concebuda per tenir entre un i dotze episodis).

Finalment, DOC & factual per a obres documentals. Hi ha diversos subseccions: Doc One Off per a obres amb una durada màxima de 52 minuts destinat a emissió en televisió o en plataformes digitals; Docusèries per a sèries documentals amb un mínim de quatre episodis i amb una durada màxima de 52 minuts per episodi; i Feature Doc per a llargmetratges destinats a estrena en cinema amb una durada mínima de 70 minuts.

Pots llegir les bases completes aquí i si vols omplir la sol·licitud, pots fer-ho a través d’aquest enllaç.

La data límit per a la inscripció de projectes és el 26 de juliol. La selecció s’anunciarà al setembre. Més informació contactant a l’esdeveniment en coproduction@miamarket.it