El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha presentat aquesta setmana BNEW, un esdeveniment que es presenta com “disruptiu i innovador ja que vol apostar pel canvi de paradigma econòmic que suposen les noves tecnologies per a reactivar l’economia. BNEW – Barcelona New Economy Week tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre de manera simultàniament en diferents llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona, que encara no s’han anunciat. BNEW, com ens han explicat els organitzadors “no tindrà vocació de fira sinó d’esdeveniment B2B -100% professional- i amb caràcter híbrid -físic i digital- aglutinant aspectes complementaris d’àrees diverses de Logística, innovació immobiliària, Indústria Digital o Ecommerce , sota el denominador comú de la nova economia.

Durant l’acte de presentació al que va assistir Neus Flores, per Areavisual, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​Pere Navarro, ens va explicar que “se celebrarà en diferents edificis singulars de Barcelona, tots ells amb espais oberts, diàfans, digitals i compromesos amb l’Agenda 2030 i apostarà per les possibilitats, noves formes i canvi de paradigma econòmic que ofereixen les noves tecnologies”. Navarro va dir-nos que “Barcelona serà del 6 al 9 d’octubre la capital mundial de la nova economia amb un gran esdeveniment que ajudarà a reactivar l’economia del territori i al seu teixit empresarial, oferirà una gran oferta de valor als principals sectors econòmics, crearà oportunitats i sinergies entre els sectors de la logística, l’immobiliari, l’ecommerce, la indústria digital i les zones econòmiques, accelerarà la innovació i donarà suport al talent”.

També la directora del CZB, Blanca Sorigué, ha afirmat que “es tracta d’un nou esdeveniment mai vist abans i estic segura que suposarà una revolució que marcarà el futur dels nous esdeveniments. BNEW crearà sinergies entre els 5 sectors d’activitat que estaran presents, explorant oportunitats i avançant conjuntament en un entorn de col·laboració, tot posant el focus d’atenció en el coneixement, el networking, la innovació y el talent”.Al mateix temps, la directora general del CZFB ha explicat que “Barcelona New Economy Week està impregnat d’una nova manera de pensar i de fer i serà un punt de trobada on els negocis i el progrés empresarial es fusionin amb la riquesa cultural, arquitectònica i artística d’una ciutat avantguardista com és Barcelona”.

Un format fresc amb “Pòdiums de coneixement”

Un dels eixos de BNEW seran els “pòdiums de coneixements” que permetran als participants desenvolupar-se, ampliar coneixements, resoldre dubtes, anticipar-se al futur i retro alimentar-se de les opinions d’altres experts en un format sense precedents, àgil i innovador. Els pòdiums de coneixement estan formats per Inspirational Talks, debats, entrevistes en profunditat amb professionals singulars i panells. En BNEW es tractaran temes en profunditat dirigits a directius i quadres de comandament d’empreses per aconseguir el màxim rendiment, tant personal com dels seus equips. Entre els principals participants confirmats ja es compta amb Celia Tham, emprenedora i tecnòloga, Luca Lazzarini, expert en formació i comunicació comercial, Marc Vidal, expert en transformació digital i economia 4.0., Elsa Punset, experta en educació i intel·ligència emocional aplicada al canvi, Alicia Asín, experta en intel·ligència artificial, IoT y Big Data, o Sandra Pina, experta en sostenibilitat i empresa, entre d’altres.

En quan als debats sectorials alguns temes ja apuntats seran l’afectació als negocis del Covid-19, la digitalització, el 5G, les noves tecnologies, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la igualtat d’oportunitats professionals per homes i dones, els reptes de la ciberseguretat, la indústria 4.0, les conseqüències del Bréxit, l’emprenedoria, etc. L’oferta de coneixement de BNEW es completarà amb entrevistes amb professionals singulars que han destacat per la seva contribució al canvi de paradigma d’alguns models de negoci o han realitzat aportacions significatives en els seus sectors o camps d’acció, així com amb panells d’experts que desenvoluparan temes d’interès.

Diversos trets que ja s’han avençat

Des d’Areavisual ja hem expressat als organitzadors del BNEW de la nostra voluntat de ser part activa de l’event i anar avençant tot el que s’anirà presentant. Per exemple, el Networking sabem que serà un dels aspectes destacats de la convocatòria ja que permetrà accedir a una àmplia agenda de contactes de tot el moni programar reunions presencials, creant així relacions productives. De fet, serà la plataforma digital de l’event la que permetrà posar en contacte els interessos mutus de participants en funció de les seves necessitats al registrar-se, creuant totes les dades dels sectors participants en els que CZF està ja implantat.

El talent per davant de tot

BNEW també serà el lloc ideal per llançar serveis i productes disruptius. Un espai per descobrir les darreres innovacions i tendències de cada sector que permetrà reforçar els avantatges competitius de les empreses. Aquestes innovacions es podran veure i conèixer de forma sensitiva, en la modalitat presencial, i en forma de presentacions audiovisuals a través de la plataforma de BNEW. Recordem que tot això serà del 6 al 9 d’octubre a Barcelona i des de ja començem a treballar en el recolzament de la iniciativa.