El D’A 2020 no s’ajorna ni es cancel·la i celebrarà en línia la nova edició
Amb la col·laboració de Filmin, la plataforma de cinema en streaming, el D’A 2020 salta al digital
Es mantenen les dates de el 30 d’abril a el 10 de maig

El festival s’inaugurarà amb la mateixa pel·lícula que s’havia programat per iniciar el festival: Chambre 212 de Christophe Honoré
A causa de la crisi global relacionada amb el Covid-19 i donada la incertesa de la seva evolució, el D’A Film Festival Barcelona, ​​que s’havia de celebrar de el 30 d’abril a l’10 de maig, ha decidit traslladar una selecció de la seva programació a una versió en línia de l’festival a les mateixes dates previstes. El D’A 2020 s’associa amb Filmin, la plataforma de cinema en streaming, per presentar una selecció d’algunes de les 100 pel·lícules que s’havien programat per a la desena edició, celebració que queda ajornada fins al 2021.
 
Després d’una profunda reflexió i davant la impossibilitat de fer el festival a les condicions òptimes, tant pel que fa a la programació com als directors que havien de visitar el festival, el D’A Film Festival Barcelona ni es cancel·la ni s’ajorna, sobre tot pensant en els calendaris futurs que afectaran els propers esdeveniments culturals de la ciutat i de tot el món. Per això estem treballant per confeccionar una programació que representi fidelment l’esperit de festival, aquest cop per portar a les cases de tots el millor cinema independent internacional, les pel·lícules triomfadores en festivals de tot el món i el cinema espanyol més emergent.
 
De el 30 d’abril a l’10 de maig el D’A Film Festival Barcelona en la seva versió online presentarà una selecció d’unes 35 pel·lícules, mantenint el premi Talents dotat amb 10 000 euros a la millor pel·lícula d’un director o directora amb menys de tres pel·lícules en la seva filmografia. Es mantenen igualment el premi de la crítica i el premi de el públic, i també la composició dels jurats.
 
El D’A 2020 s’inaugurarà el 30 d’abril amb la pel·lícula que estava prevista per inaugurar el festival, l’última obra de Christophe Honoré, Chambre 212, protagonitzada per Chiara Mastroiani, que va guanyar el premi a la millor actriu de la secció Un certain Regard a Canes 2019, Vincent Lacoste i Benjamin Biolay. En els propers dies es donaran a conèixer tots els títols d’aquesta edició forçosament reduïda de el D’A Film Festival Barcelona, ​​així com tota la programació que hauria format part de la desena edició de festival. Aquest any ens reinventem amb l’esperança de deixar aviat enrere aquesta crisi sanitària!
 

QuedatACasa # QuédateEnCasa # DA2020 # I ♡ DA

En aquests moments de crisi sanitària global, els nostres pensaments també estan amb les víctimes de l’Covid-19 i volem expressar la nostra solidaritat i suport a tots els que lluiten contra aquesta malaltia.