Del 31 de març al 15 d’abril. Aquesta serà finalment el darrer dia per poder presentar una producció a la 24a edició del Primed, el Premi Internacional del documental i el reportatge del Mediterrani, que se celebrarà a finals d’any a la ciutat de Marsella. Els Primed estan organitzats pel Centre Mediterrani de la Comunicació Audiovisual (CMCA), organisme internacional integrat per diverses televisions públiques d’una banda i l’altra de la Mediterrània, com la RAI, France Télévisions o l’EPTV Algeriana.

Hi ha 6 categories de premis, en bona part definides per la temàtica dels documentals a competició: actualitat del Mediterrani, història, o cultura i patrimoni, produïts a partir de l’1 de gener del 2019. Les bases del concurs són força senzilles: enviar un breu resum per escrit del documental, una biografia del seu director/a, dues imatges (frames) de l’obra i un enllaç per descarregar-se la producció que, si no és en francès, hauria d’estar subtitulada en aquesta llengua o també en anglès o italià. La presentació als premis és gratuïta i és fàcil de formalitzar en línia.

Cal recordar que el documental “La granja del Pas”, d’Intent Produccions amb TV3, dedicada a l’activitat de la PAH de Sabadell en aquest edifici, va ser una de les obres guardonades a l’edició de 2016.

A la imatge podem veure a la seva directora Sílvia Munt rebent el premi al documental d’actualitat a la cerimònia dels Primed de fa quatre anys.