Konodrac ha presentat la seva solució AdvancedTV, a la darrera edició de festival Zoom d’Igualada (Barcelona). Allà ha mostrat exemples de la seva explotació actual al país.

Jordi Gilabert, màxim responsable de Konodrac ha explicat com gran nombre de canals de TV estan deplegant durant el darrer any sistemes de AdvancedTV que permeten la interacció personal i oferir noves experiències a l’espectador, tant publicitàries com editorials.

En l’exposició de Jordi Gilabert de Konodrac ha explicat que:

    Estem en un procés accelerat de transformació digital de el sector audiovisual i concretament de la TV.
    L’aparició de les Smart TV, amb un creixement de parc a Espanya del 25% anual, canvia tot el negoci on la clau és l’aparició per primera vegada de la relació directa i personal amb cada espectador.
    L’aparició de noves ofertes i els canvis dels hàbits dels espectadors obliguen a el sector a reaccionar.

En aquest mercat hi ha riscos importants: GAFA (Google, Apple, Facebook i Amazon) es mouen per menjar-se el pastís publicitari de la TV lineal monipolizando el coneixement de l’audiència i explotant els «data» directament amb els anunciants, relegant el paper de les TV networks i productores a simples proveïdors.

A més, els anunciants pressionen per millorar el ROI de les campanyes de TV solititando diferents tècniques digitals com la targetizació comportamental i geogràfica, limitació de freqüència d’impactes, etc …

Des del punt de vista de Konodrac, si el sector audiovisual segueix el camí dels GAFA, replicaria en l’audiovisual la gran travesia d’desert soferta per la premsa escrita en la seva mal portada transformació digital:

    Delegant el coneixement de la seva audiència a aquests intermediaris han patit baixades de volum de negoci catastròfiques
    Estratègies de captació d’audiències equivocades (tot per un clic)
    Deteriorament de la qualitat en els continguts,
    Desvaloracización de la capçalera i més reducció d’ingressos.

L’única arma per evitar aquesta roda degenerativa i competir amb èxit en aquest nou entorn, és:

    NO delegar el coneixement directe de l’audiència i primar la seva fidelitat mitjançant mecanismes de participació,
    Oferir als anunciants la data necessària per poder contractar i supervisar les seves campanyes de la forma més fiable i eficient
    Mecanismes de compensació transparents amb les networks i els productors.

Jordi Gilabert ha explicat «Per a nosaltres blockchain ofereix unes capacitats idònies per gestionar aquest canvi de paradigma de el sector audiovisual on tots els actors: audiència, anunciants, networks i productors puguin establir relacions P2P entre ells amb seguretat, intel·ligència i rendibilitat sense necessitat d’intermediació» .

Alguns casos pràctics d’ús són:

    L’espectador pot escollir cedir les seves dades per a gaudir de continguts free, o pagament per ús mitjançant subscripció o micropagaments garantint la seva privacitat.
    Un anunciant pugui vincular-se a una network, a un contingut o simplement a un target d’usuaris de forma transversal,
    Una network conegui en profunditat la seva audiència per millorar la seva oferta i incrementar els seus ingressos publicitaris mitjançant targetización.
    Una productora tingui un sistema de mesurament de confiança i sistemes d’interacció directa amb els espectadors.

I qui és blockchain? Blockchain som tots. Tots els participants han de contribuir mitjançant incentius i normes de governança clars, a construir i mantenir aquesta cadena. Des dels Smart TV que actuen de moneder, passant pels anunciants que han de tenir nodes de la blockchain on aposten els seus diners, fins a les networks i producturas que han de minar aquesta blockchain per mantenir la confiança en les seves bases de negoci.

Per descomptat Konodrac treballa perquè aquestes herranientas estiguin disponibles per a tots