Un cicle recull els principals talents que ha donat l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya l’últim quart de segle

Cadascuna de les nou sessions inclourà un curt i un llargmetratge de realitzadors com J.A. Baiona, Àlex Pastor, Roser Aguilar, Mar Coll, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera o Elena Trapé, entre d’altres

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ja ha fet un quart de segle, i per commemorar aquesta fita un cicle reuneix els principals talents sorgits de centre, que s’ha convertit en una autèntica pedrera de la indústria cinematogràfica amb directors, guionistes, actors , productors, directors de fotografia, tècnics de so que hores d’ara es posen a el servei de produccions cinematogràfiques a tot el món.

La inauguració de l’cicle, el divendres 3 de gener, inclourà els primers treballs produïts des de l’ESCAC: el curtmetratge Les meves vacances de J.A.Bayona, i el llargmetratge El millor de mi de Roser Aguilar, tots dos guardonats a festivals nacionals i internacionals. També hi assistiran la resta dels cineastes participants a l’cicle, dels quals, en setmanes successives, els dijous de gener i febrer, es projectaran els primers treballs. Es veuran curts i llargmetratges de Javier Ruiz Caldera, Mar Coll, Dani de l’Ordre, Patricia Font, Kike Maíllo, Alejandro Marzoa, Guillem Morales, Àlex Pastor, Sergi Pérez, Nely Reguera i Elena Trapé, que estaran presents per presentar les sessions i mantenir un col·loqui amb el públic.
Des de la seva fundació, les produccions de l’ESCAC, tant de curts com de llargs, han aconseguit el reconeixement nacional i internacional de crítica i públic, amb més de 500 premis entre els quals: el premi de la Crítica a Festival de Locarno 2007 (El millor de mi, de Roser Aguilar); millor curtmetratge internacional a al Festival de Sundance 2006 (La ruta natural, d’Àlex Pastor); millor curtmetratge a Festival Internacional de Mar de l’Argent 2003 (Treitum, de Javier Ruiz Caldera); menció especial de l’jurat a l’Festival de Venècia 2011 (Eva, de Kike Maíllo); tercer Premi Cinéfondation a Festival de Cannes 2015 (Víctor XX, d’Ian Garrido).
A més, els graduats de l’ESCAC han estat distingits amb 37 Premis Gaudí i 21 Premis Goya, amb diversos Goya en la categoria de millor direcció novell en anys consecutius.

Sobre l’ESCAC
Fundada per Josep Maixenchs el 1994 a partir dels estudis de el Centre Calassanç de formació professional, el ESCAC va iniciar la seva activitat impartint el Graduat Superior en Cinema i Audiovisuals, el primer que s’impartia a l’estat espanyol. Els estudis, amb certificació oficial de la Universitat de Barcelona, ​​es van traslladar el 2003 de l’Escola Pia de Sarrià a la ciutat de Terrassa, on actualment ocupa els edificis de la Farinera i el Vapor Universitari.
Des de la seva fundació, a l’escola s’han format més de 5.500 alumnes de 23 nacionalitats, que han contribuït a l’enriquiment cultural de la comunitat ESCAC.