Des de primers de desembre s’estan reprenent les aturades parcials de 15 minuts que ja s’havien iniciat el mes passat. Afecten els inicis del TeleNoticies Matí (TNM) y TeleNoticies Vespre (TNV) a TV3 i Catalunya Ràdio. Ara, però s’intensifica la protesta amb l’ampliació a altres programes. Als informatius, que el passat 28 de novembre es van veure afectats per les aturades de 15 minuts, se suma al programa Planta baixa i, en els propers dies, quatre espais més.

El Planta baixa també pararà 15 minuts i en els propers dies també es veuran interromputs programes com Està passantEls matinsPolònia i Com si fos Ahir. Aquestes aturades es mantindran fins al pròxim 20 de desembre si, com ja va passar en les negociacions amb l’empresa del 29 de novembre passat, no prosperen els intents de conciliació amb la direcció.

Segons ha fet public el Sindicat de Periodistes “Les reivindicacions dels treballadors, llargament postergades davant el tancament de la direcció de la cadena, inclouen: la recuperació de les 35 hores setmanals de conveni, la substitució de les baixes i la contractació en pics de treball, un pla pactat de renovació de plantilla amb jubilacions parcials i contractes de relleu i una solució als més de 80 contractes indefinits no fixos, perquè passin a indefinits.

A més d’aquestes millores laborals, els treballadors reclamen que s’acabin la ingerència i les imposicions de l’Administració en la negociació col·lectiva de TV-3 i la guerra entre conselleries que tot ho bloqueja. També es demana que s’aprovi per fi un contracte programa que doti la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’estabilitat econòmica, i un nou Consell de la Corporació professional i independent del govern i sense quotes de partit”.

Aquest és el calendari d’aturades previstes a TV3 durant el mes de desembre:
• 2 de desembre: d’11.50-12.05, 15 minuts a Planta Baixa
• 4 de desembre: de 20.15-20.30, 15 minuts a Està Passant
• 10 de desembre: de 09.00-09.15, 15 minuts a Els Matins
• 12 de desembre: de 22.05-22.20, 15 minuts a Polònia
• 16 de desembre: de 14.45-15.00, 15 minuts al TNM
• 18 de desembre: de 21.20-21.35, 15 minuts al TNV
• 20 de desembre: de 16.00-16.15, 15 minuts a Com si fos ahir