Cinema Lliure reprèn l’activitat després de la seva versió estiuenca celebrada a Barcelona i a d’altres platges del litoral català el passat mes de juliol (Cinema Lliure a la Platja), per oferir una programació formada íntegrament per documentals i que porta per nom Cinema Lliure a la Biblioteca. 

En la seva tercera edició, el cicle s’ha obert a l’Euroregió Pirineus Mediterrània, incorporant a les biblioteques catalanes, noves seus a Balears i Occitània. Pel que fa a la programació, també compta amb títols produïts en aquests tres territoris: Priorat, de David Fernández de Castro, Milicianes, de Tània Balló i Jaume Miré, i To Kyma. Rescat al mar Egeu, de David Fontseca i Arantza Diez, tots tres amb producció catalana, La maleta de Madame Colette de Joan Bonet, amb producció balear, i Instants Saisis, d’Emma Fariñas, amb producció occitana. 

Cinema Lliure a la Biblioteca uneix forces per generar un circuit d’intercanvi cultural a través del gènere documental amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i Biblioteques de Barcelona. Hi col·laboren també PRO-DOCS, l’Acadèmia del Cinema Català, Nord Sud Films, La Kaseta i La Perifèrica.

Les projeccions tindran lloc del 30 de setembre fins el 22 de novembre, i són d’accés gratuït.  Els espais a Catalunya es concentren a Barcelona, seran les biblioteques Mercè Rodoreda (Guinardó), Xavier Berenguel (Poble Nou) i Joan Maragall (Sant Gervasi).