L’Alternativa 2019 recordarà el Mur de Berlín 30 anys després de la seva caigudaEl Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la seva 26a edició. Vint-i-sis anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

El 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín coincideix amb l’arrencada de la 26a edició de l’Alternativa, i és per això que el festival dedica una secció a repassar les realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació.

El festival se celebrarà aquest any de l’11 al 17 de novembre i comptarà, com sempre, amb projeccions i activitats per a tots els públics.
El Festival de Cinema Independent de Barcelonal’Alternativa, celebra la seva 26a edició de l’11 al 17 de novembre. Amb vint-i-sis anys reivindicant el cinema més lliure, innovador i compromès, s’ha convertit en un dels festivals cinematogràfics més longeus de Barcelona.

Durant una setmana, el festival oferirà un complet programa de projeccions i activitats que defensen la diversitat i la independència creativa de l’autor i que conviden a la reflexió. Una de les propostes de la 26a edició de l’Alternativa serà la secció paral·lela dedicada al Mur de Berlín
 
El Mur de Berlín va caure la nit del 9 al 10 de novembre de 1989. Va ser un moment històric, símbol de la fi de la Guerra Freda i inici d’una nova organització mundial. El 30è aniversari de la caiguda del Mur coincideix amb l’arrencada de la 26a edició de l’Alternativa. I el festival, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, vol celebrar-ho amb una selecció de films documentals que reflecteixen determinades realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació. Un recorregut que, a més, permet endinsar-se en Berlín, la ciutat mítica que va protagonitzar una època incomparable.
 
La secció comptarà amb films de Thomas HeiseKlaus MaeckJörg A. Hoppe, Heiko Lange, Bartek Konopka, Marilyn Levine, Ross McElwee, Hubertus Siegert i Uli M Schueppel. Les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya i el dimarts 12 de novembre comptarem amb la presència del cineasta Thomas Heise, que inaugurarà la secció i presentarà el seu film Material.

La seu central de l’Alternativa tornarà a ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb la Filmoteca de Catalunya i el cinema Zumzeig. Així mateix el festival comptarà amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, en què es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.

A l’octubre i al novembre es donarà a conèixer la programació de les seccions competitives i de la resta de seccions paral·leles, així com les activitats que inclourà el festival i els seus convidats. 
L’ALTERNATIVA 2019
26È FESTIVAL DE CINEMA INDEPENDENT DE BARCELONA
De l’11 al 17 de novembre


Diversos espais (Barcelona)


MÉS INFORMACIÓ:
alternativa.cccb.orgZONA DE PREMSA