La Federació PROA, Productors Audiovisuals Federats firma un conveni d’adhesió amb el Programa Incorpora de “La Caixa” per oferir oportunitats laborals a col·lectius de persones amb discapacitat en l’àmbit de l’audiovisual.

El passat dilluns PROA, Productors Audiovisuals Federats va signar un acord de col·laboració amb el Programa Incorpora de “La Caixa”, fonamental per afavorir la contractació de col·lectius en risc d’exclusió social i avançar cap a la integració laboral. Amb la signatura d’aquest conveni, es pretén incrementar la qualitat dels processos de contractació de les persones participants al Programa i crear un clima de col·laboració i oportunitats dins del món audiovisual.

PROA i el Programa desenvoluparan diverses accions conjuntes, per tal de dissenyar un pla d’acompanyament a les productores audiovisuals abans, durant i després de la contractació. Aquest acord ofereix, suport a les empreses per tal d’ajudar a trobar els professionals a mida, informació d’ajuts, assessorament en temes fiscals i de responsabilitat social corporativa. L’objectiu és facilitar la incorporació i al mateix temps, donar resposta personalitzada a les necessitats específiques de cada productora i cada persona contractada.

“Per part de PROA, es va considerar que el requeriment de l’ICAA sobre la contractació laboral de persones amb diversitat funcional, era un bon estímul per anar més enllà i participar de manera més activa en el plantejament d’accions o activitats que faciliten aquesta inserció laboral” Montserrat Bou, Directora General de PROA

En aquest context, les empreses federades a PROA es comprometen a incentivar la contractació de persones amb discapacitat i sumar talent i perfils qualificats als seus equips. Les productores informaran dels diferents perfils professionals a cobrir, una demanda que es compartirà amb les entitats que formen part del Programa Incorpora “La Caixa” i que permetrà construir equips de treball diversos, normalitzant el treball de les productores audiovisuals amb professionals amb discapacitat.

El Programa Incorpora de “La Caixa” està dissenyat per acompanyar a les empreses en la contractació de persones amb diversitat funcional i/o risc d’exclusió social. Treballa amb 466 entitats de tot l’Estat Espanyol que, gràcies al seu treball en xarxa, permet compartir les ofertes de treball per poder proposar el personal més adient en cada cas.

“Les persones amb discapacitat poden ocupar una gran varietat de llocs de treball, simplement és qüestió de trobar el perfil més adient a través d’un procés de selecció acurat” Jaume Farré, Director del departament d’integració sociolaboral de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Per a consolidar aquest acord, s’ha dut a terme la signatura en la qual han estat presents Montserrat Bou i Sala, directora general de PROA, i Marc Simón, subdirector general de la Fundació Bancària ”la Caixa”.