Per tercer any consecutiu, el laboratori d’animació impulsarà des de Tenerife una nova generació d’obres d’animació.

A Santa Cruz de Tenerife, del 14 al 20 de juliol es durà a terme a Tenerife la cinquena edició de Bridging the Gap – Animation Lab (BTG), laboratori d’animació en què tretze projectes d’Amèrica Llatina, Espanya i Filipines donaran els seus primers passos internacionals.

Creat amb l’objectiu d’enfortir i impulsar a nivell internacional projectes de llargmetratges i sèries d’animació provinents de tot el món, BTG és un taller intensiu organitzat per Bridging the Gap, una iniciativa promoguda per diferents professionals de l’animació, i que compta amb el patrocini principal del Cabildo de Tenerife a través de l’Àrea Tenerife2030 i InTech Tenerife i Turisme de Tenerife i la col·laboració de cooperació espanyola.

Durant una setmana, els directors i productors dels projectes seleccionats compartiran diverses activitats de formació, networking i assessories individuals de professionals del sector per a l’enfortiment dels seus projectes i l’impuls per a la seva inserció en la indústria. A més, cada participant tindrà l’oportunitat de rebre consultories en privat sobre el seu projecte. Com a tancament, els participants tindran oportunitat de presentar els seus projectes davant professionals i decision-makers de la indústria.
 
Entre els experts que assessoraran als projectes es troben productors, guionistes, consultors i productors executius com Belli Ramírez (Mr. Cohl), Carlos Bleycher (The Guy Who writes), Edwina Liard (Ikki Films), Guadalupe Arensburg (Movistar + Spain), José Luis Farias (Premis Quirino / 3D Wire), Paco Rodríguez (Mitjana Training Consulting), Shamik Majumdar (The Walt Disney Company), Eva Garrido (MediaPro) i Iván Agenjo (Peekaboo Animation).

Llatinoamèrica, Espanya i Filipines
 
Els treballs seleccionats van ser escollits entre un total de 97 propostes rebudes de 16 països. Amb vuit projectes, l’animació d’Amèrica Llatina lidera la selecció seguida per Espanya (4) i Filipines (1). Amb dos projectes, Argentina és el territori llatinoamericà més representat, seguit per Colòmbia, Xile, Equador, Mèxic i Veneçuela, tots amb un treball participant. D’altra banda, cal destacar que, dels quatre projectes espanyols, dos són de creadors de Tenerife.
 
La selecció d’BTG d’aquest any inclou els llargmetratges “Além de Lenda”, de Marília Feldhues (Brasil); “Bululú”, de Federico Gutiérrez Obeso (Mèxic); “Illes de Foc”, de José Miguel Pérez Alonso (Espanya) i “Risue”, de Mario Forero (Colòmbia).
 
Nou sèries completen la selecció: “Alphabesties”, de Neema B. Exèrcit (Filipines); “The Call of Mystery”, de Víctor López Aguado (Espanya); “Cowbots”, d’Alfio D’Antona (Argentina); “Crako i Koshan show”, d’Esteban Erazo i Paul Morales (Equador); “Hallow Hollow”, de Pablo Cortina (Espanya); “Karetabla”, de Carlos Zerpa (Veneçuela); “Lily & the Fishboy”, de Niels Andersen Dolmer (Espanya); “Negoci de bruixes”, d’Alejandra Jaramillo (Xile) i “Ori i Gen”, de Javier Ignacio Lluna Crook (Argentina).
 
Tenerife cartoon

Aquesta serà la tercera vegada que BTG s’organitza a Tenerife, reflectint l’aposta decidida que s’està fent per l’animació a l’illa amb el suport a activitats de formació com aquesta, així com acollint esdeveniments de referència com els Premis Quirino i el Fòrum de coproducció Iberoamericà de l’Animació, atraient noves empreses i donant suport al florent sector local. Com a part d’aquesta política, el Cabildo i la Tenerife Film Commission han llançat la marca “Tenerife Illa Cartoon”, amb la qual busquen potenciar l’illa com a lloc per a la realització d’obres d’animació.

BTG també inclou en el seu programa diferents activitats obertes als professionals de Tenerife com la Jornada de presentacions i networking (18 de juliol, de 18 a 20:30 h. TF coworkIN Dàrsena Pesquera) i el Pitch final de projectes Bridging the Gap 2019 (20 de juliol de 10 a 14:15 h. Hotel NH Tenerife).

Des de la seva primera edició el 2015, BTG ha enfortit i impulsat a nivell internacional mig centenar de projectes de llargmetratges i sèries d’animació de 19 països, molts dels quals continuen avançant en el seu procés de producció; mentre que altres ja estan finalitzats, com el llargmetratge xilè “Homeless”, estrenat en la passada edició del Festival d’Annecy.
 
La participació en el laboratori de diversos d’aquests projectes és possible gràcies a beques i suports ofert per diferents empreses i institucions.