Sónar+D és un congrés internacional que explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics. Des de 2013, aquesta trobada interdisciplinar reuneix a Barcelona destacats artistes, tecnòlegs creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers, per a participar en una programació curosament seleccionada enfocada en la inspiració i el networking.

La creativitat és una de les forces motrius més importants del segle XXI.

Les idees, els llenguatges i les eines de les noves comunitats creatives provoquen avui un impacte que va molt més enllà de les pròpies indústries creatives i artístiques. La innovació tecnològica, els canvis socials o la forma de fer negocis s’han vist transformades per la capacitat dels creadors de projectar i inspirar noves realitats.

Sónar+D és un congrés internacional que explora com aquestes ments creatives modifiquen el nostre present i imaginen nous futurs, en col·laboració amb investigadors, innovadors i líders econòmics de tots els sectors i indústries.

Des de 2013, aquesta trobada antidisciplinar de comunitats i noms icònics reuneix a Barcelona pensadors, artistes, músics, tecnòfils creatius, cineastes, dissenyadors, científics, emprenedors, makers i hackers.

Per a milers de professionals i entusiastes de més de cent països, Sónar+D és un entorn únic, obert i distès, on poden descobrir projectes trencadors i trobar oportunitats de negoci, adquirir noves capacitats i mostrar les seves iniciatives. Són quatre dies molt intensos, plens de conferències, demos i workshops, actuacions en directe, tech shows i exposicions, experiències immersives, reunions individuals de mentoring i trobades de comunitats, entre altres activitats.

En els darrers cinc anys la llista de noms que han participat a l’esdeveniment inclouen a Björk, Brian Eno, Bruce Sterling, Skrillex, Matthew Herbert, Susan RogersGene Kogan, Zach LiebermanRyuichi Sakamoto, Carsten Nicolai (Alva Noto), Yancey Strickler (Kickstarter), Google Artists and Machine Intelligence, Google Magenta, Kate Crawford, Aaron Koblin, Chris Milk, Jean Michel Jarre, James Murphy, David Cuartielles (Arduino), littleBits, Mozilla Foundation,School for Poetic Computation, United Nations VR, UsTwo (Monument Valley), United Visual Artists, Daito Manabe y líders d’SpotifyMicrosoft Research o Vimeo, entre altres. Institucions científiques com la NASABarcelona Supercomputing CenterALMA Astronomical Observatory o universitats com MTG (Universitat Pompeu Fabra)Royal College of ArtQueen Mary University of LondonIED o La Salle han escollit Sónar+D per presentar les seves idees.

Sónar+D es du a terme junt a Sónar, el festival pioner de música avançada creat per Advanced Music, que ha estat reconegut des de 1994 com un dels esdeveniments culturals més importants d’Europa. El nostre congrés expandeix la voluntat de descobriment de nous llenguatges i artistes emergents de Sónar més enllà de la música, ampliant-la fins a l’espai de la innovació creativa i tecnològica. Sónar+D col·loca l’ R+D dins de Sónar. Tota la info en aquest enllaç