Un any més una part molt signficativa d’allò que mou l’audiovisual català va poder visualitzar-se a la darrera edició del MAC de Granollers. De fet, el MAC es va crear a l’any 1989, i tenia la “voluntat d’esdevenir un punt de trobada per als operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana”… Vint anys més tard, amb les oscilacions que han marcat els darrers anys es pot assegurar que el MAC ha estat un bon aparador,especialment de les activitats de la XAL, però també un espai d’estímul a la producció i  de presentacions de novetats tecnològiques, així com  d’intercanvi d’idees i de continguts.

Aquesta edició d’aniversari que s’ha fet el dimecres 12 de juny, ha tingut format de jornada única e intensa,mantenint els suports de l’Ajuntament de Granollers, la Diputació  a través de la XAL, i  Generalitat de Catalunya.Per segon any consecutiu, també hi ha la col·laboració de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, organisme vinculat a la UAB.

El MAC 2019 incideix de forma especial en el marc en què va néixer aquesta trobada professional: la comunicació de proximitat i el territori.  Per l’entorn de la Xarxa Audiovisual Local lamillor carta de presentació ha estat visualitzar els resultats de  la XALA,la primera plataforma de video sota demanda (VOD) operativa en idioma català.

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) també ha inclòs en el seu  programa la presència de protagonistes rellevants del món de la ràdio i la televisió, com Josep Cuní o Gemma Nierga, dialogant al voltant de qüestions d’interès i d’actualitat-

També s’han donat trobades sectorials de professionals,com els espais dedicats a l’audiovisual a diversos municipis catalans agrupats en el “Pacte del Territori”.

També, com ha estat  habitual, el MAC 2019 tindrà un altre potent focus d’interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat s’ha desenvolupat a diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

En propers articles-posts anirem comentant justament les conclusions de les diverses conferències i taules rodones professionals.