El guardonat documental català FARAWAY LAND s’estrenarà als Cinemes Girona (BCN) del 14 al 20 de juny.

  • La pel·lícula, centrada en tres històries emmarcades a la ciutat d’Atenes, aborda la crisi dels refugiats des d’una perspectiva inusual: subratllant el paper dels voluntaris i les amistats que sorgeixen entre ells i les persones refugiades.

FARAWAY LAND va començar a circular de manera underground el juny del 2018 com a eina de sensibilització per a entitats relacionades amb l’ajuda a persones refugiades, però ben aviat va destacar en diversos festivals i a guanyar alguns premis, entre els que destaquen els guardons a Millor Llargmetratge Nacional i Millor Fotografia al Festival de Cinema de Madrid.

La màgia del boca-orella va començar a actuar i es van sol·licitar projeccions de FARAWAY LAND a centres educatius i culturals de tot el país, aconseguint un gran resultat tant a nivell de sensibilització com a nivell de recaptació de fons per a les causes de què es parla al propi documental.

La pel·lícula va ser produïda per un grup de joves (menors de 26 anys)  gràcies a un crowdfunding a través de la plataforma Verkami. L’equip, format majoritàriament per barcelonins, va viatjar a Atenes al maig de 2017. Després d’una intensa recerca, van trobar tres històries extraordinàries i en van fer un seguiment durant gairebé un mes sencer a la capital grega.

Càritas Barcelona ha decidit afrontar el Dia Mundial de les Persones Refugiades organitzant una preestrena de FARAWAY LAND el proper 11 de juny al CCCB. Hi participaran l’Albert Escuder, productor del documental, i, per primera vegada, dos dels seus protagonistes: la Gloria i el Kabir, una voluntària basca i un refugiat afganès que, després de molts esforços, van aconseguir casar-se a Atenes i començar una vida a Espanya.  Aquest esdeveniment servirà de presentació oficial i de tret de sortida de la setmana del 14 al 20 de juny, on FARAWAY LAND es podrà visionar als Cinemes Girona els set dies, a la sessió de les 20h del vespre.

https://www.farawayland.org/