ACPI, Asociación de Corresponsales de Prensa Iberoamericana ha donat a conèixer el Premi Cooperación Iberoamericana 2018 a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida, coincidint amb el seu 25é aniversari. Un premi que mostra la projecció internacional de Lleida que aporta la Mostra.

Se li atorga “pel rigor amb què s’acosta cada any, a través del setè art, la realitat i la ficció d’una vasta geografia rica en diversitat cultural, en la defensa dels valors socials, i per saber seleccionar un cinema amb una narrativa de identitat molt definida i inconfusible“. Serà lliurat en la nova edició dels Premis Internacionals de Periodisme que realitza anualment el CIP, ACPE, ACPI i APEAE.

El Premi Cooperación té la finalitat de reconèixer a persones, institucions o organitzacions que potencien la imatge de IBEROAMÈRICA, a través de la cooperació institucional, cultural, científica, social, comercial, diplomàtica, desenvolupament sostenible, etc.

La decisió d’aquest premi ha esdevingut amb data 22 de Març, a la reunió de la Junta Directiva d’ACPI, amb  unanimitat de vots. Per iniciativa de la presidenta Sully Fuentes, aquest premi ha estat recolzat pels vicepresidents, Juan José Echevarría, Enrique Sancho; la secretària general, Ana Lucía Ortega; el tresorer, Vicente López i l’adjunta a presidència Cleane Pereira.

La cerimònia de lliurament del premi tindrà lloc a Madrid durant la segona setmana del proper mes de maig.

La 25a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, tindrà lloc a Lleida del 6 al 13 de juny.

En els tres últims anys s’han atorgat premis a la SEGIB, Secretaria General Iberoamericana a Madrid; Universitat Internacional d’Andalusia, UNIA a la seva seu de la Rábida Huelva i UCCI Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes composta per 30 ciutats. En anteriors edicions el Museu de AMÈRICA i Ràdio Exterior d’Espanya, també han estat els guardonats amb el premi Cooperació.

ACPI es va fundar el 1960 i és membre de la Federació Iberoamericana de l’Associació de Periodistes i de l’Organització Internacional de Periodistes. És un col·lectiu compost per un centenar de professionals. Pertanyen gairebé dues desenes de països llatinoamericans, Espanya i Portugal. També s’integren altres països de diversos continents que cobreixen la informació específica de Llatinoamèrica.