Des de la seva creació el 1983, el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló ha estat un reflex dels canvis que hi ha hagut, tant en els esports clàssics de muntanya -alpinisme, escalada, esquí, etc-, l’aparició de nous esports -salt BASE, ràfting, parapent-, com en els suports cinematogràfics amb els quals s’expressaven.

Algunes de les dates més importants de la seva història han tingut relació amb aquests canvis, des de la seva creació al 1983. Per exemple, al 1986 el suport vídeo és admès a competició, la qual cosa és una revolució en aquell moment. Al 1987 quan passa a celebrar-se el mes de novembre comencen també les obres del Cirvianum, l’enclau que desprès serà decissiu.

De tota manera la visita de Sir Edmund Hillary visita el festival als anys 90 va tenir ampli ressò en tots els mitjans.
Seguint amb aquesta cronologia al 1994 el Festival es constitueix com a Associació Cultural, i en l’edició del 2002, la 20ena edició compta amb la presència de grans noms del muntanyisme i l’escalada de tot el món

En els anys seguents des del 2006 que es constitueix la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, el Festival segueix les vicisituds de la desapareguda Caixa Sabadell. De fet encara al 2009 el Festival és co-organitzat amb l’Obra Social Caixa Sabadell, l’any seguent amb Unnim Obra Social i des del 2013 és co-organitzat amb Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX fins arribar l’edició d’avui…

Tota la informació í la programació en aquest enllaç