Filmets ha començat amb bon peu, amb una inauguració el passat divendres, d’una sessió de curts que va omplenar el Teatre Zorrilla, una sessió que va iniciar-se amb l’oscaritzada “The silent child”, Oscar al millor curt del 2018. D’aquesta pel·licula AREAtv ha entrevistat aldirector de fotografia Ali Farahani i que s’oferirà en breu a la nostra programació.
Dissabte a banda de les sessions a competició, va ser el dia del cinema més combatiu i varem poder gaudir de la primicia de diversos documentals del maig Francés, restuarats per la Cinematheque de Toulouse.
ja, avui diumenge, s’espera amb especial·interès la visualització del Pinocchio de 1911 restaurat,i que es reprodirà amb música electrònica. Aquest Pinocchio Elletronico es durà a terme a les 18h al Zorrilla…

AGENDA SETAMANAL DE FILMETS

DILLUNS AMB NINETTO DAVOLI: Dilluns serà el dia de la retrospectiva dels curts de Pasolini amb un convidat d’excepció Ninetto Davoli, que ahir ja es pasejava per Badalona. Ninetto, l’actor divertit que sempre s’amagava als llocs més insospitats en les pel·lícules de Pasolini, no ha perdut el seu somriure característic…

… TAMBÉ FRANCESC ORELLA, DILLUNS
No oblidem tampoc que dilluns en Francesc Orella, deixa el seu personatge de professor de filosofia Merli, per a presentar el seu curt “Letargo”. Caldra veure-ho

DIMARTS AMB L’APULIA: La Pulla, o Apulia -com hauran vist els que han anat a la wikipedia- és la regió italiana situada a l’extrem surest de la península, que dona al Adriàtic. Es una regió pobra, com és habitual al sud d’Itàlia, i venen a Filmets amb una bossa de fons europeus per a coproduïr audiovisauls amb aquella regió. Serà per tant un dia per a professionals,molts dels quals ja han confirmat l’assistència.

DIMECRES ARRIBA ASSUMPTA SERNA
Dimecres, la gran dama del cinema catal’a, espanyol, europeu i internacional -Assumpta Serna- presentarà el seu curt “Donde no puedes llegar” Al acabar, l’Assumpta que sabem que segueix amb interès les plataformes d’areavisual, rebrà també el nostre reconeixement, en representació de la nostra comunitat.

JOSEP PONS: DIJOUS DE MASTER CLASS
Dijous serà el dia de seguir la Masterclass del productor i enginyer musical Josep Pons. Es una activitat a la qual no faltarem, tal com es deia abans “si Deu vol i el temps no ho impedeix”…

DIVENDRES PER MOURE EL TEU CURT
Ja divendres tindrem la sessió per a gent que ha fet un curt i busca distribució, en el format de taula rodona on participen professionals de diverses plataformes i televisions europees centrades en aquest gènere,que mai hem pensat que fos un gènere menor…El nom de la cita ja ho diu tot “mou el teu curt”

DISSABTE: LA NIT DE LES VENUS
Per acabar l’agenda i també la programació de Filmets direm que dissabte 27 serà “La nit de les Venus” on s’entregaran els Premis del Festival.

Certament ens hem deixat activitats i, fins i tot la programació que va a Concurs. Per això cal anar a aquest enllaç i que cadascú faci la seva personal agenda.