ls curtmetratges de Pier Paolo Pasolini arriben al festival FILMETS en una sessió extraordinària de Cinema Històric que compta amb el suport de l’Institut Italià de Cultura

Es projectaran 4 curts dirigits pel controvertit director italià entre 1962 i 1968, i protagonitzats per Ninetto Davoli, Orson Welles, Totó o Silvana Mangano, entre d’altres

Aquesta sessió especial que es farà al Teatre Zorrilla serà presentada per Ninetto Davoli, un dels seus actors preferits, i Luca Dal Molin, director de la Biennale del Cortometraggio di Vicenza

El cinema de Pier Paolo Pasolini serà present al FILMETS Badalona Film Festival per primera vegada en la seva història. Dilluns 22 d’octubre, a les 19 hores, el Teatre Zorrilla viurà una sessió de Cinema Històric extraordinària. Es projectaran 4 curtmetratges dirigits per Pasolini entre 1962 i 1968. Es tracta d’unes pel·lícules força desconegudes pel gran públic perquè l’obra més coneguda del controvertit director italià són els seus llargmetratges.

Convidats d’excepció
A banda de veure 4 curtmetratges dirigits per Pasolini, l’altre gran atractiu de la sessió de Cinema Històric serà la presència a l’escenari del Teatre Zorrilla de Ninneto Davoli, un dels actors preferits del director italià i que apareix en 3 dels 4 curts que es projectaran aquella tarda a FILMETS.

Juntament amb Ninetto Davoli també presentarà la sessió de curts de Pasolini el director de la Biennale del Cortometraggio di Vicenza, Luca Dal Molin.

Els 4 curts de Pasolini que es veuran a FILMETS
Aquests són els 4 curtmetratges de Pier Paolo Pasolini que es projectaran a FILMETS.

‘La ricotta’
És un curt de 35 minuts, rodat en blanc i negre l’any 1962. Està interpretat per Orson Welles, Mario Cipriani, Laura Betti, Edmonda Aldini i Ettore Garofolo, i produïda per Dino de Laurentis.

‘La terra vista dalla luna’
És un curt de 20 minuts, rodat en blanc i negre i color l’any 1967. Està interpretat per Totó, Ninetto Davoli i Silvana Mangano, i produïda per Dino de Laurentis.

‘Che cosa sono le nuvole’
És un curt de 20 minuts rodat en color l’any 1968. Està interpretat per Totó, Ninetto Davoli, Domenico Modugno, Laura Betti, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Adriana Asti i Francesco Leonetti, i produïda per Dino de Laurentis.

‘La sequenza del fiore di carta’
És un curt de 10 minuts rodat en color l’any 1968. Està interpretat per Ninetto Davoli, Rochelle Barbieri, Bernardo Bertolucci (veu en off), Graziela Chiarcossi i Pier Paolo Passolini.

Aquesta sessió compta amb el suport i la col·laboració del Consolat d’Itàlia i de l’Instituto Italiano di Cultura