Us comuniquem les noticies mes recents del documental “Seras himbre”:Tenim una pel·lícula d’hora i mitja de durada de la qual podem sentir-nos molt, molt satisfets…

Llavors, per parts.

1r El documental ha canviat de títol. SERÀS HOME ens semblava més comercial, més concret, amb més força. Així que les nostres xarxes socials s’ajusten a aquest títol.

– Twitter: @serashombre (us animo a començar a seguir el compte)
– Instagram: serashombre (ídem)
– Facebook: Seras Home (us animo a donar-li a M’agrada i aquestes coses)

Si ens feu arribar els vostres noms en les xarxes us seguirem i etiquetarem sempre que puguem. En Instagram començarem a publicar fotos del rodatge. Només les que sortiu guapos, garantit. No obstant si algú té alguna objecció al respecte que parli ara. Jo sóc la primera que em molesta molt que publiquin fotos de la meva sense que em sàpiga o sense el meu permís.
O sigui que us demano permís.


Des del Dijous 21 de juny,hem comencat una campanya de crowdfunding a la plataforma Patrocinam.
Li hem posat el hastag #AdoptaUnDocumental.
Us anirem informant puntualment d’ella. L’objectiu econòmic és aconseguir els diners suficients per pagar els deutes, entre altres coses a pagar, o sigui que sou els primers interessats en ajudar-nos a viralitzar, jaja.

Per últim dir-vos que no tornarem a deixar passar tant de temps sense notícies i esperem que aquesta comunicació sigui més fluïda per la nostra part. Agrair de nou haver participat en aquest meravellós projecte en el qual creiem cegament.

PER QUÈ donar-nos suport?
Cada 20 minuts es denuncia un cas de violació a l’Índia. Cada 8 hores a Espanya. Cada 4 hores a Mèxic. Una de cada cinc universitàries és violada als campus dels Estats Units. Al Perú, el 75% de totes les dones seran violades abans de complir els 15 anys. Per no parlar dels feminicidis. Els països que tenen la valentia de comptabilitzar els assassinats masclistes -definiéndolos i diferenciant-los un altre tipus violència – donen dades esgarrifoses. Què està passant?

La violència de gènere no és un problema que afecti només a les dones. El 90% de la violència comesa en el món és generada per homes cap a altres homes, dones, nens i nenes. Cal aprofundir en l’origen d’aquest problema que no és altre que un mandat de masculinitat que percep la violència i dominació com una expressió de virilitat.

SERÀS HOME és un llargmetratge documental connectat amb aquest present històric que estem vivint i que ha enxampat a molts per sorpresa. Els moviments #NiUnaMenos #MeToo, # Explica-i les reaccions fermes de les dones a banda i banda de l’oceà davant l’assetjament i la violència contra elles ens parlen d’un canvi de mentalitat històric on el Feminisme va ser escoltat i no només desqualificat.

SERÀS HOME aspira a ser el mirall en el qual els homes poden mirar-se i decidir si desmarcar d’aquest ordre patriarcal, asimètric, insostenible i masclista que els fa assetjar i agredir, per reafirmar-se en una masculinitat tremendament tòxica per a si mateixos. O bé seguir callant i mirant cap a un altre costat per por de perdre els seus privilegis.

Per això et necessitem. Perquè t’afecta. Si ets dona perquè, segons l’ONU, una de cada quatre patirà una agressió sexual alguna vegada a la vida, i si ets home perquè pot ser que alguna vegada et converteixis en agressor o et sentis pressionat pel teu grup d’amics per ser-ho. Cal desfer aquestes dinàmiques que tant de mal ens fan a tots i totes.

El teu pots formar part d’aquest ambiciós i interessant projecte. No deixis passar aquesta oportunitat.

ISABEL DE OCAMPO
FILMOGRAFÍA

“Pirates i Libèl·lules” Documental 2013 menció honorífica del jurat. Secció Temps d’Història. Seminici 2013
“Evelyn”, llargmetratge. Estrenat juny 8 2012. Nominació a Direcció Novell 2013.
“On the Blue Line”, Migmetratge Documental. 2008. Sobre les Forces Armades Espanyoles en missió de Pau al Líban.
“Menteix”, 35mm, 2008. Projecte recolzat per Ministeri de Cultura, Comunitat de Madrid i Junta de Castella i Lleó.
“EspermaZotoides”, Curtmetratge, 35mm Projecte recolzat per Ministeri de Cultura i Comunitat de Madrid.
“Els teus Llavis”, 35mm, 2003. Projecte recolzat per la Junta de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid.
“Cria sabatilles i et trauran els cordons”, Curtmetratge 35mm, 1998. Projecte subvencionat per la Junta de Castella i Lleó i el Ministeri de Cultura.