El D-LAB recull fins el 30 de maig, projectes tecnològics que tinguin especial cura a l’empoderment de la dona.

Com ells mateixos ens expliquen “Cada vegada més, la bretxa de gènere que existeix a la indústria tecnològica es considera un problema greu que ha de ser abordat tant pels sectors públic i privat, com pels responsables polítics. La velocitat del desenvolupament tecnològic actual i els seus efectes a tots els aspectes de la nostra societat i la nostra vida quotidiana posen de rellevància que els productes i serveis basats en la tecnologia no haurien de ser només desenvolupats basant-se en la perspectiva de la meitat de la població. En aquest sentit, cal trobar maneres per incentivar, encoratjar i donar suport a més nenes i dones per estudiar, treballar i créixer professionalment en àrees directament relacionades amb la tecnologia. Aquest repte busca projectes i solucions digitals que hagin demostrat contribuir a la reducció de la bretxa de gènere dins de la indústria tecnològica i que puguin ser sistemàticament reproduïbles i escalables.

La bretxa de gènere que existeix a la indústria tecnològica, que es deguda a dos factors principals com són el reduït nombre de nenes que trien assignatures tècniques i carreres de ciència i tecnologia i el baix nombre de dones que treballen en la indústria i/o que tenen posicions directives, es reconeix cada cop més com un problema que ha de ser tractat de manera sistemàtica tant pel sector públic i privat com pels responsables polítics.

Així mateix, existeix una creixent necessitat d’accelerar la reducció d’aquesta bretxa a causa del desenvolupament tecnològic que està tenint lloc i que afecta a tots els aspectes de la nostra societat i vida quotidiana. Els productes i serveis tecnològics no haurien de tenir un abast i desenvolupament basat només en la perspectiva de la meitat de la població. El desenvolupament d’intel·ligència artificial, robòtica i big data connectada a IoT (Internet of Things) i els nous entorns industrials, laborals i socials requereixen equips més inclusius i diversos, ja que en cas contrari, tindria conseqüències negatives per a la societat en general.

teniu les dades de la convocatòria en aquest enllaç: d-LAB