Participeu del visionat i debat a sala d’un clàssic de la història del cinema a la Filmoteca de Catalunya

El cuirassat Potemkin
19 i 20 d’octubre

Un film clau per comprendre el segle XX, en el mes del centenari de l’esclat de la Revolució Russa, l’octubre de 1917. La Filmoteca, que vetlla per la conservació del patrimoni fílmic, acull aquestes sessions. A l’aula, podreu aprofundir en el coneixement de la pel·lícula, el context històric i de l’anàlisi narrativa i estètica gràcies al material didàctic que tindreu a la vostra disposició.

Sessió i material didàctic dissenyats per Drac Màgic.

Sinopsi

En el context de la guerra ruso-japonesa de 1905, els mariners del cuirassat Potemkin protesten per la carn en mal estat que han de menjar.

La reacció desproporcionada d’un dels comandants provoca l’esclat d’un motí, una rebel·lió violenta en la qual els mariners acabaran triomfant. A partir d’aquest moment, el poble se solidaritzarà amb la causa dels mariners del Potemkin, però les tropes tsaristes començaran la seva persecució.
Què treballem?
Aproximació a l’obra de Sergei M. Eisenstein.
La posada en escena de la Revolució Soviètica.
Anàlisi cinematogràfica: la seqüència de les escales d’Odessa.