L’agència SuperData Research publica un estudi on afirma que la indústria dels videojocs ha generat 91.000 milions de dòlars de benefici el darrer 2016, dels que 41.000 milions d’aquest benefici han estat generats gràcies a la venda de videojocs per smartphone a tot el món. Només a Espanya, l’oci electrònic va facturar uns 1.163 milions d’euros en 2016, impulsant un creixement del 7,4% respecte a l’any anterior. Si comparem aquestes xifres com la recaptació de 601 milions d’euros que va aconseguir la indústria del cinema en aquest mateix període veiem clarament que la indústria del videojoc es la primera opció d’oci audiovisual a Espanya.

Segons l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), Alemanya, Regne Unit, França i Espanya es troben entre els principals països consumidores de videojocs a nivell globals i s’estima que durant 2016, Alemanya va registrar uns ingressos aproximats de 4.000 milions de dòlars, en la línia de Regne Unit que va generar 3.800 milions , seguits de França que va rondar els 2.700 milions. La ubicació d’aquests països dins del rànquing dels mercats més destacats en termes d’ingressos per consum de videojocs se situa dins del top10. Entre els tres primers d’aquest llistat es troben Xina, Estats Units i Japó, seguits de Corea del Sud, Alemanya i Regne Unit. Espanya, por la seva part es va situar en la vuitena posició superant a Canadà i Itàlia. Pel que veiem una indústria potent a Europa i a escala global, fet que provoca cada vegada més seguretat en molts gamers i amants de l’animació en plantejar-se un futur professional en aquesta branca.

L’oferta de centres educatius com la de CEV Barcelona ofereix la formació i professionalització per a tots aquells interessats que, davant aquest escenari ideal, decideixen especialitzar-se en el disseny de videojocs, animació i l’art 3D. En el que refereix al Grau Superior en Animació i Videojocs,CEV Barcelona es un dels pocs centres d’Espanya que ofereix un curs presencial i online amb formació eminentment pràctica a través de materials didàctics i interactius amb els mitjans audiovisuals més potents perquè qualsevol persona pugui conciliar a la perfecció la vida laboral amb els seus estudis. Dins d’aquest recorregut formatiu se suma el Màster d’Art en 3D, pels qui desitgin completar la seva formació i la seva experiència laboral en el sector per professionalitzar-se a alt nivell dins de l’àrea dels Videojocs, Art 2D/3D i Efectes Visuals (VFX). Encara que també donen l’oportunitat de formar-se en cursos especialitzats d’un quadrimestre en camps com el Disseny de Videojocs o Animació 3D a aquells que vulguin adquirir habilitats i coneixements més específiques i útils per aplicar-les en la seva carrera professional.
Des de AREAVISUAL Project desitgem que el sector del videojoc sigui prosperant i enriquint la indústria audiovisual. Esperem que aquest nou curs 2017 – 2018 les aules de centres de Barcelona com el CEV, el ECIB o Seeway formen als professionals que expandiran la indústria del videojoc.
Informa’t de totes les escoles i cursos relacionats con el disseny, l’animació i programació de videojocs en AREAFORMATIVA del nostre portal areavisual.com.