Copia de 4
El proper 2 de maig a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: Amor, desamor y exilio d’Anabel Campo Vidal.

Després del darrer documental sobre la terrible “narcoguerra” que colpeja Mèxic des de fa 10 anys i que va generar un dels debats més intensos i enriquidors que hem tingut, tornem a Mèxic, per parlar ara sobre l’exili república. Els que ens heu seguit, sabeu que aquest és un tema al qual sempre hem prestat especial atenció. Mèxic va ser un dels països que més exiliats espanyols va acollir. Allí s’instal·len els diputats republicans que van erigir les institucions de l’exili i d’altres de culturals i acadèmiques de gran prestigi. Va ser un dels pocs països que va reconèixer el Govern de la República com l’únic legítim de l’Estat espanyol i així es va mantenir fins a 1977, dos anys després de la mort del dictador. Els demòcrates hi tenim un deute que no hem reconegut mai prou.

La periodista i cineasta Anabel Campo Vidal s’acosta a aquest tema des d’una perspectiva poc habitual i que ens ha semblat interessant: les conseqüències emocionals de l’exili. Amor, Desamor y Exilio rescata el vessant sentimental d’uns joves que van aconseguir salvar les seves vides sotmetent-se a un destí imprevist i pagant un alt preu: la ruptura amb el seu país d’origen, però sobretot amb els seus éssers estimats. Ruptures que la mateixa directora tracta de refer propiciant el retrobament de les famílies. A través dels records dels fills d’aquells joves republicans, el documental rescata quatre històries, una d’elles la que va donar peu a la novel·la de Manuel Rivas El lápiz del carpintero, portada al cinema per Anton Reixa. Amors trencats, amors recuperats, noves parelles que naixien deixant enrere la persona estimada; quatre vides d’homes i dones, que van escapar a Amèrica per reinventar-se.

Per presentar la pel·lícula, que s’estrena a tot l’estat, comptarem, com sempre, amb la directora, qui després de la projecció entaularà un col·loqui amb el públic.

Us hi esperem!

Venda d’entrades anticipades