L’edició dels Oscars amb el curt “Timecode”, posa de retlleu al director català Juanjo Giménez Peña, que ha presentat aquesta “història d’amor plena de pantalles, mirades i danses”, com ell mateix la defieix però també a l’ECIR, l’Escola de Cinema de Reus… que actualitza la frase local “Reus, Paris i Londres…” per “Reus. Cannes i Los Angeles”  donat que la cerimònia del 26 de febrer ja, de fet. està avalada pel reconeixement de la crítica al passat Festival de Cinema de Cannes.

Aquest treball, en el qual van col·laborar els alumnes d’aquesta escola de Reus, es va alçar amb la Palma d’Or al Millor Curtmetratge. Juanjo Giménez Peña va dedicar llavors eL premi al seu equip, la seva família i al Luis Buñuel, l’únic espanyol amb una Palma d’Or el 1961 per Viridiana. “És un dels meus ídols, va guanyar la Palma gran i jo la petita, però la petita és més difícil”, va dir durant la roda de premsa posterior al lliurament,

Juanjo Gimenez com vàrem veure també als Goya es un gran defensor del gènere curt, ja que assegura que aquest format li permet experimentar amb més llibertat i que el seu pròxim projecte també serà un curt.