La mesura del consum de ràdio i televisiu ha estat sempre un motiu de controvèrsia. Les enquestes als usuaris o els audímetres —que mesuren el temps que una persona espectadora mira un canal de televisió— són algunes de les fórmules que s’utilitzen per mesurar-ne el consum. Aquestes fórmules han estat acceptades per tots els actors. Els prestadors de ràdio i de televisió, les marques, el publicistes, els productors i les agències de comunicació han acceptat fins ara aquests tipus de mesures.

Internet ha introduït noves formes de veure continguts audiovisuals. La televisió connectada, la televisió a la carta o les plataformes de continguts com YouTube són exemples de com es veuen avui els continguts audiovisuals, en especial entre els més joves.

Si pensem que un dels principals motors de l’audiovisual és la publicitat que visualitzen els espectadors, com es mesuren els usuaris en les noves plataformes? Són vàlides les antigues formes de mesurar?

Per entendre les noves mesures, el CAC ha organitzat la VII Jornada tecnològica, en la qual intervindran experts, tant del sector acadèmic com de l’empresarial.

Aquesta jornada s’adreça als professionals de la comunicació, als creatius, als prestadors de ràdio i de televisió, a les operadores de telecomunicacions, a la indústria, als universitaris…

8.45 h Recepció dels assistents i esmorzar

9.15 h Presentació de la jornada

o Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

9.30 h Taula rodona d’experts

o Joan M. Corbella, professor i director de l’Observatori de la Producció Audiovisual de la UPF.
“Les noves necessitats dels agents audiovisuals pel que fa a la mesura d’audiències ”

o Eduard Nafría, director general tècnic i comercial de Kantar Media.
“Nous reptes en la mesura de l’audiència televisiva”

o Elena Neira, experta en màrqueting i autora del llibre La otra pantalla.
“El paper dels nous agents, como Amazon i Netflix, i de les noves pantalles”

10.45 h Debat

11.00 h Cloenda

7 de juliol de 2016, de 8.45 a 11 h
Carrer dels Vergós, 36-42 08017 Barcelona

Tel. 935 575 000

jornadestecnologiques.cac@gencat.cat