Amb el lema “Porta la història per on tu vulguis”, Dones visuals obre les següents convocatòries per aquest estiu: Acció Curts, Acció Viver i Acció Producció. Les tres formen part del Pla d’Accions de l’entitat, un programa iniciat el 2017 que té com a objectiu incrementar el lideratge i visibilitzar les dones al món audiovisual català.

Aquesta pla es fa a través de sis accions amb objectius diversos: Acció Viver, Acció Curts, Acció Producció, Acció Decap, Acció Estudi i Acció Directori. El projecte va ser guardonat amb el Premi Ciutat Barcelona 2019 i actualment compta amb la participació d’una cincuantena de creadores i més de 200 projectes presentats.

Els plans d’acció amb convocatòria

Acció Curts és un programa de quatre mesos d’assessorament, formació i pitching que promou i ajuda cineastes que volen fer un curtmetratge. En la seva quarta edició, la beca permet la presentació d’un projecte de curt a la indústria i sessions amb productores.

Acció Viver acompanya els cineastes en el desenvolupament de les seves carreres. La beca, que celebra aquest any la seva tercera edició, ofereix sis mesos d’assessorament i acompanyament en guió, amb sessions de pitching i producció, per portar els llargmetratges al següent nivell.

Acció Producció promou l’acompanyament de productores expertes a productores novelles en l’estratègia de desenvolupament dels seus projectes audiovisuals i empresarials. Aquesta és la primera edició, que neix de la necessitat d’incrementar les professionals en aquest sector, ja que la mitjana de productores liderant projectes audiovisuals no arriba al 17%.

Podeu consultar el programa sencer de l’entitat i les bases de les convocatòries aquí.