taula rodona virreina

L’era digital i el canvi de paradigma que planteja la digitalització de la cultura fa que, en l’actualitat es puguin plantejar noves relacions cultura-societat més enllà d’aquelles establertes en l’era pre-digital, dominades principalment per lògiques de mercat basades en el valor de la còpia física transmissora de cultura i en el control especulatiu de l’accés a ella.

Actualment s’obren escenaris innovadors de relació i sostenibilitat del model audiovisual basats, per exemple, en criteris d’accés a la cultura com a un dret de les persones, desllivant-la de la seva capacitat econòmica. Però quins són, en concret, aquests criteris? Com generar noves relacions de valor pel cinema i l’audiovisual més enllà del mercat conegut? Com identificar i mesurar el retorn social de l’audiovisual? Quins beneficis poden trobar les productores i iniciatives de l’audiovisual i cinema en mesurar el seu retorn social? Què poden fer les Administracions Públiques per contribuir a generar models sostenibles amb criteris de redistribució i benefici comú?

Participants:
XES – Balanç SocialRuben Suriñach.
El Balanç Social és una eina concebuda per la Xarxa d’Economia Solidària que complementa el balanç econòmic de les memòries anuals amb altres indicadors globals.

Ajuntament de BarcelonaGerardo Pisarello
Primer Tinent d’Alcalde i director de l’àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Barcelona.

GoteoMercè Moreno
Plataforma que facilita el Matchfunding, sistema públic-privat de finançament col·lectiu en el que institucions i organitzacions públiques cofinancen com a iguals projectes amb comunitat pròpia.

Metromuster, Xavier Artigas
Productora independent que es marca com a objectiu aconseguir recursos per a projectes de caràcter no comercial i empoderadors de comunitats en lluita,  treballant des de les lògiques que promouen la cultura lliure.

PlaytimeMarta Andreu
Productora creada a Barcelona amb el focus en la producció de documentals de creació principalment de joves directors, habituats a la coproducció i al treball amb les televisions públiques.

Activitat realitzada en col·laboració amb: l’Alternativa Professionals del Festival de Cinema Independent de Barcelona i La Virreina. Centre de la Imatge.

 

Dijous 12 maig. 10:30h- 13h. Palau de La Virreina

Accés lliure amb inscripció prèvia al web fins a completar aforament.