El Consumer Electronic Show, l’anomenat CES de Las Vegas, com ja diu el nom és un autèntic “show” del que hi ha i del que es veurà en dispositius electrònics per a totes les àrees de la nostra vida quotidiana.
Tenint en compte que en un parell de mesos tindrem la gran fira del mòbil a Barcelona, on també podrem recuperar moltes d’aquestes novetats, el CES sen’s presenta com una oportunitat per anar “fent boca” cara a la propera trobada.
Alguns mitjans catalans han anat seguint les novetats en electrodomèstics connectats, o en els camins per on va “el cotxe intel·ligent”.
Albert Cuesta al ARA i a les seves seccions a Catalunya Radio, ens explica las novetats que en monitor televisius ens presenta la coreana LG, amb una pantalla de 19 polzades q es pot enrotllar o pantalles de televisió que ja arriben a una resolució de 8k, o els ordinadors lenovo extremandament prims i de mínim pes.
També hem vist a TV3 la referència als drons en que es destaca que pot transportar una persona amb el seu equipament sempre que no superin el 100 kilos de pes, i hem anotat que té una autonomia de fins a 23 minuts de durada. L’aparell seria controlat amb una tauleta sense que l’ocupant tingui que preocupar-se de gairebé res.
De fet, aquestes novetats del C.E.S. acaben sent com ui catàleg gegant d’andròmines de Toys”R”Us” però en viu i en real.
De fet són coses que anirem incorporant a la vida futura, sense gairebé ser-ne massa conscients,com ha passat amb els mòbils i totes les aplicacions derivades.
En aquest CES se’ns ha parlat també de cotxes intel·ligents I futuristes de fins a mil cavalls, que poden passar del 0 als 100 km per hora en pocs segons, o un llit que ens permetrà controlat totes les variables, pautes de son, moviments involuntaris o ritme cardíac de la persona o persones que hi dormen, i que es podrà seguir al dia següent a través d’una aplicació al telèfon, o la nevera de Samsung, de la qual ens parlava justament Albert Cuesta, i que disposa d’un panell frontal on anotar les coses que falten a la nevera. Aquest mateix model, disposa d’una càmera a l’interior que cada vegada que tanquem la porta ens envia una fotografia al mòbil per a saber que tenim i que falta a la nevera… Podem programar la pròpia nevera perquè demani al supermercat allò que falta en cada moment… Sorprenent tot plegat?
L’internet de les coses, de la qual se’n ha parlat abastament ja és aquí.,.. però de fet, també és el internet de les persones perquè ens canvia models de comportament i de relacions.
Una parella “hiperconnectada” m’explicaven que compartien en un programa una llista de compres de manera que quan algí anava al super feia la compra del que faltava. Quan un deia, per exemple, “he quedat que anirem a veure els meus pares” l’altre li demanava “anota-ho al google calendar”. Seria molt ingenu pensar que l’internet de les coses, és només de les coses, perquè darrera de cada cosa hi han persones que tenen uns comportaments, hàbits, rutines… J.J.