La Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp celebrarà la seva quarta edició aquesta tardor, el proper dissabte 3 d’octubre, al Figaró-Montmany, al Vallès Oriental. Aquest any la Mostra recupera el format concurs i els curtmetratges de no ficció competiran pel Premi del Jurat, el Premi Promofest de Distribució i el Premi del Públic, patrocinat per Clickforfestivals.
Deu curtmetratges han estat seleccionats entre més de 60 obres provinents de 20 països. Hi haurà representació de quatre pel·lícules espanyoles (dues de les quals, catalanes), i treballs provinents d’Argentina, Bèlgica, Canadà, Paraguai i dues coproduccions, una França-Itàlia i l’altra Suïssa-Japó. L’element en comú d’aquestes deu peces seleccionades és la presència de la natura com a espai, reflexió, descobriment o vivència.
Simon Gillard ens transporta amb “Anima” a un poblet africà amb aquest nom. A ritme de batec de cor transcorre aquesta experiència sensorial amb unes imatges evocadores i suggerents on el color de la terra és un dels seus protagonistes.
A “Calendar girls”, Lisa Birke, planteja per la via de la performance i de l’humor i a partir dels mesos de l’any, la relació de l’èsser huma i la naturalesa, i apunta també a l’ús de la imatge de la dona i les seves convencions.
L’arrelament a la pròpia terra, la connexió i la reflexió sobre la terra viscuda ens arriba de manera intimista a “Carta a Nura” de Macià Florit. També “Espés” de Tànit Fernandez i Isaac Rodriguez recull aquesta habitabilitat del territori on sentim els darrers supervivents d’aquest poble del Pirineu d’Osca, les últimes veus d’un indret cada cop més envaït per la naturalesa.
Roser Corella retrata a “Prisioneros del Kanún” la situació dels habitants d’una regió albanesa envoltada i emmurallada per les muntanyes on es manté el codi del Kanún, un codi de venjança congelat en el temps.
Andrea Ruffini ens mostra un planeta que alimenta els humans de múltiples formes, la mare terra com a nodridora a “Comer del monte”.
“Extremos – Viaje a Karukinka”, de Federico Molentino i Juan M. Ferraro, és un viatge de contrastos entre un planeta poblat d’humans que potser están oblidant el seu passat i una natura que estem malmetent poc a poc.
“Komorebitachi” és una una abraçada carinyosa i silenciosa a l’entorn. Sophie Perrier i Masanori Omori ens mostren un curiós ritual d’un poble japonés on es manifesta l’estima i el respecte pel bosc,
El mar com a element de convivència, com a amenaça, com a company de viatge d’un poble costaner càntabre, està present a “Sinfonía de Galernas”, de Nadia Penella.
“Trento Symphonia”, del col·lectiu d’artistes Flatform, és una vivència musical per a espectadors atrevits: una orquestra i un cor interpreten un fragment de la vuitena simfonia de Mahler i l’escenari és l’inici d’una posta de sol en ple paisatge dels Alps.
La Mostra s’obrirà al matí, amb una passejada guiada pel Parc Natural del Montseny. Els curtmetratges seran projectats a la tarda, i a continuació tindrà lloc un col·loqui amb els directors presents. La conversa girarà al voltant de la natura i el cinema, i el públic assistent podrà conversar amb els directors sobre les pel·lícules projectades.
Finalment, es donaran a conèixer els premiats, que rebran els trofeus típics del certamen, els Pals de Pluja ForadCamp. Els treballs competiran pels següents guardons: el Premi del Jurat estarà dotat amb 300 €, i serà escollit per un Jurat format per professionals del món del cinema. El Premi del Públic, patrocinat per Clickforfestivals, es decidirà segons la votació dels espectadors que es realitzarà el dia de les projeccions. El Premi de Distribució, serà concedit per Promofest i consistirà en la distribució internacional del curt seleccionat.
La Mostra de Cinema amb la Natura està organitada per l’Ajuntament del Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació INDOC.

Títols
• “Anima”, de Simon Gillard (Bèlgica, 2014).
• “Carta a Nura”, de Macià Florit Campins (Espanya, 2014).
• “Calendar girls”, de Lisa Birke (Canadà, 2014).
• “Comer del monte”, de Andrea Ruffini (Paraguai, 2014)
• “Espès”, de Tanit Fernandez & Isaac Rodriguez (Espanya, 2013).
• “Extremos – Viaje a Karukinka”, de Federico Molentino & Juan M. Ferraro (Argentina, 2014).
• “Komorebitachi”, de Sophie Perrier & Masanori Omori (Suïssa-Japó, 2014).
• “Sinfonía de Galernas”, de Nadia Penella (Espanya, 2014).
• “Trento Symphonia”, de Flatform (França-Itàlia, 2014).
• “Prisioneros del Kanún”, de Roser Corella (Espanya, 2013)

El jurat d’enguany està format per Juanjo Giménez, Carmen Avalos i Jorge Tur.