El Tribunal Constitucional ha admès aquesta setmana el recurs del govern espanyol contra la Llei 15/2014, sobre “aplicació per part de la Generalitat de la taxa a les operadores d’Internet per fomentar la indústria audiovisual”. L’alt tribunal també ha acordat traslladar aquest acord al Congrés els Diputats, al Senat, al govern espanyol i al Parlament perquè si ho creuen oportú puguin presentar les al·legacions en un termini de quinze dies. Com a conseqüència immediata de l’admissió a tràmit del recurs d’inconstitucionalitat, la mesura queda suspesa cinc mesos. L’alt tribunal també ha deixat clar que no suposa “cap pronunciament” sobre el fons del recurs.

Com es sabut, l’impost a les operadores d’Internet anava destinada a dos fons: al foment de la indústria audiovisual (fins a un màxim del 95%) i a la difusió de la cultura digital (amb un mínim del 5%). La taxa havia de constituir segons el Govern una nova font d’ingressos per impulsar la indústria cinematogràfica i audiovisual.