L’IEFC exposa   El carrer en moviment al Festival Off 2015 que està tenint lloc a  Perpinyà

 

L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) presenta, en el marc del Festival Off de Perpinyà, un recull d’imatges sobre la problemàtica social derivada de l’actual crisis econòmica realitzades per fotoperiodistes que   s’han incorporat recentment al món professional. EL CARRER EN MOVIMENT    En el marc polític d’aquests últims anys, el carrer s’ha convertit en un clar espai on l’individu protesta per la seva indefensió social enfront del poder; un reclam davant la falta de diàleg imposat per l’autoritat.     Durant aquest temps, els nous professionals surgits de les aules de l’IEFC  s’han convertit en testimonis fotogràfics de les següents manifestacions i problemàtiques socials: els indignats del 15‐M, les retallades en l’ensenyament i la sanitat pública, els afectats per la hipoteca (PAH), el setge al Parlament de Catalunya, les vagues generals ocasionades per la crisi econòmica, l’enderrocament de Can Vies, la contundència policial, la corrupció política, els afectats per la venda irregular dels bancs de participacions preferents, les protestes a favor de la llibertat d’expressió i en contra de la “Ley Mordaza”, i, com a exemple d’una de les conseqüències finals de tot aquest malestar, l’accés a l’Alcaldia de Barcelona d’Ada Colau, candidata per la plataforma ciutadana d’esquerres Barcelona en comú. D’altra banda, el procés independentista de Catalunya iniciat l’any 2012 adquireix, enmig de tots aquests successos, una entitat pròpia i significativa que de manera recíproca fa sentir la seva veu al carrer.    Tot aquest seguit de successos representatius d’una època queden recollits en la present exposició sota dos eixos temàtics: De les places als ajuntaments i Carrer de la independència. Esdeveniments que es van iniciar amb el 15‐M, al maig de 2011, i finalitzen amb les eleccions municipals de maig de 2015. Quatre anys d’un fotoperiodisme sorgit de les inquietuds d’uns autors amb la finalitat de formar un document visual imprescindible per comprendre la nostra història recent.