El proper 3 de juny, en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya, es presentarà la tercera edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia, impulsat pel GAC (Guionistes Associats de Catalunya) i el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya).

Hi col·laboren la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL, el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i TV3, que promocionarà el concurs al seu web i difondrà el nom dels guanyadors.

Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix d’una manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, que podrà submergir-se en les diferents plataformes, participar-hi i cocrear el contingut.

El concurs va adreçat, per tant, a guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d’històries del món audiovisual, que tindran l’oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència.

El jurat seleccionarà tres finalistes, entre els quals s’escollirà un primer premi al millor guió transmèdia, dotat amb 2.000 €. Així mateix, la plataforma MiLAB, de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL, desenvoluparà el dossier de producció d’un dels projectes finalistes, i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB premiarà els finalistes amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari del Màster.

Daniel Resnich, vocal de la Junta del GAC i coordinador dels Premis Projectes Transmèdia, serà l’encarregat de presentar la convocatòria durant el MAC, on també es podrà gaudir de l’evolució de dos dels finalistes de la darrera edició: Mironins i Barcelona Roman Steampunk. Intervindran en l’acte Marçal Cebrián, president de Guionistes Associats de Catalunya (GAC), i membres dels equips premiats.

A banda de presentar les bases del Concurs, Daniel Resnich, docent, guionista i productor, oferirà una sessió prèvia sota el títol Maridatge de dramatúrgia i finançament de projectes transmèdia, una reflexió sobre les darreres novetats i la situació actual del transmèdia, que dedicarà especial atenció a la recerca de finançament, a la convivència de finançament públic i privat i a les fórmules per incorporar les marques als projectes.

Del 3 de juny al 31 d’agost es podran presentar els treballs per correu electrònic atransmedia@guionistes.cat. Els projectes han de ser de ficció o documental, transmèdia o híbrid. Les bases del concurs es donaran a conèixer el mateix 3 de juny, durant el MAC.