Ahir a la tarda es va realitzar la sessió informativa “La indústria audiovisual colombiana, oportunitats per a les empreses catalanes” organitzada per Catalan Films & Tv, amb la presència de la Directora de Proimágenes Colombia, la Sra. Claudia Triana de Vargas, acompanyada del productor colombià Michel Rubén radicat a Barcelona.

La Directora de Proimágenes va parlar de com s’ha pogut consolidar la indústria audiovisual, en especial la cinematogràfica i la televisiva, a Colòmbia, quan quinze anys enrera no hi havia tradició cinematogràfica, i s’estrenava una o dues pel·lícules colombianes per any. En aquests moments a Colòmbia ja s’estrenen una vintena de pel·lícules colombianes, hi ha un sector professional que s’ha anat enfortint, amb millor formació, i amb un munt d’empreses de serveis.

El secret no és altre que una voluntat política decidida en favor del sector que ha permès trobar els recursos necessaris per dinamitzar-lo.

D’una banda es va crear un fons de foment a la producció a partir de la recaptació en sales (que paguen exhibidors, distribuïdors i productors). Fons que ha anat creixent amb el mateix sector, i que destina el seu  70% a la producció nacional (ja sigui en coproducció o no).

D’altra banda estímuls fiscals de fins al 40%, tant per a inversors privats locals, com per a les empreses productores en la seva despesa efectuada en territori colombià en serveis cinematogràfics, i de fins el 20% en serveis logístics, sempre que aquesta despesa arribi a un mínim de 600.000 USD. I encara amb incentius addicionals de fins a un 15% si la despesa és a Medellín.

Informació tota ella que podeu trobar als següents links:  www.proimagenescolombia.com  i  www.locationcolombia.com

Norbert Llaràs