THE SPECIAL NEED

3 AMICS. UNA FURGONETA. UN VIATGE IRREPETIBLE.

1_TSN_Locarno_Van-copy

ESTRENA EL PRÒXIM DIMARTS 7 D’ABRIL A SALES DE TOT L’ESTAT

EL DESIG SILENCIÓS QUE ES CONVERTEIX EN NECESSITAT.

La iniciació al sexe és un moment complex per qualsevol adolescent. Què passa quan l’”adolescent” ja té 29 anys? Carlo Zoratti, director i co-protagonista del documental, ens proposa una road movie d’amics amb un objectiu molt especial: perdre la virgintat.

El que comença com un viatge físic amb un objectiu clar i fàcil es converteix en una road movie amb tots els trets del subgènere: una travessia emocional que obliga als protagonistes a replantejar-se les relacions afectives entre les persones.

L’Enea és protagonista principal del film, un noi de 29 anys que es fa estimar tant bon punt apareix en pantalla. Segurament perquè és una persona totalment transparent i ingènua, carinyosa i riallera. L’Enea és autista i mai ha tingut cap relació amb una noia, però compta amb el suport de l’Alex i en Carlo, director del documental. Els dos amics de l’Enea arriben a la conclusió que tothom té dret a sentir-se estimat i a tenir relacions sexuals. Per què la vida l’hauria de privar d’aquest plaer? Els tres amics un bon dia s’embarquen en un viatge que serà molt més profund del que en un principi s’imaginaven. Sense cap mena de complexos, aquest documental posa sobre la taula una qüestió que tothom s’ha preguntat però que mai no s’ha atrevit a parlar-ne.

La psicòloga de l’Enea en un moment determinat li pregunta  per què li agradaria tenir una xicota. L’Enea li respon: “per fer-li petons”. Li agraden les mateixes coses que qualsevol altre persona. Es fixa en els seus cabells, la seva pell,… Mostra una inclinació natural de l’ésser humà: el desig de mantenir un contacte íntim amb una altre persona.

Una pel·lícula que sorprèn per la seva sinceritat i pel seu plantejament innovador. Una proposta de direcció de fotografia que va més enllà del comú i una narració que ens introdueix en una dimensió més profunda dels protagonistes. La història arranca amb un Enea a qui cal resoldre-li una “necessitat especial” molt concreta. Quan acaba el viatge, tant l’espectador com els protagonistes del documental s’adonen que la necessitat de l’Enea no és tan simple ni tant especial com la que s’havien proposat satisfer en un inici. La iniciació a la vida adulta és un camí llarg, lent, emocionant i, de vegades dolorós, com el de qualsevol altra persona.

 

En aquest enllaç podeu visionar el tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=Gc87oU3qQ1g

 

Totes les projeccions previstes a Barcelona i la resta de Catalunya i Espanya, les podeu consultar al següent enllaç: 

http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

 

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació sobre la pel·lícula perquè la pugueu compartir:

http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/253-the_special_need.html