secret_pagines_pagines_imatge_11140-cartell_mostra_2015quest divendres 10 d’abril s’inaugura la 21 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a l’edifici la Llotja de la ciutat de Lleida amb la pel·lícula veneçolana-espanyola “El libertador” d’Alberto Arvelo sobre la figura del líder independentista Simón Bolívar amb participació dels actors espanyols María Valverde i Imanol Arias.

En aquesta cerimònia inaugural la Mostra concedirà dos guardons honorífics a l’actor espanyol Antonio de la Torre i el cineasta argentí Carlos Sorín. En la mateixa gala es concediran als actors catalans Vicky Peña i Àlex Brendemühl els Premis Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Català.

En aquesta jornada d’obertura tan especial s’ha anunciat a més la presència del popular actor Raúl Arévalo, el cineasta i productor Lluís Miñarro, el director teatral i cineasta Mario Gas o la realitzadora Rosa Vergés.

La Mostra de Lleida s’allargarà fins el 17 d’abril i entre les moltes propostes ofertades cal destacar una secció oficial conformada per deu llargmetratges entre els quals cal ressenyar la darrera producció de la cineasta argentina Celina Murga “La tercera orilla” o la producció argentina “El hijo buscado” de Daniel Gaglianó.

El certamen lleidatà comptarà també amb una secció oficial de vuit documentals i una altre dedicada als curtmetratges. Entre altes activitats trobarem projeccions especials fora de competició o matinals infantils.

Totes les projeccions del certamen tindran lloc a l’espai CaixaFòrum de la ciutat. I en el marc de la 21 Mostra de Lleida s’oferirà també la possibilitat de gaudir de l’exposició del cartellista cinematogràfic Macario Gómez Quibus “Mac”.
Joan Millaret Valls