Aquest diumenge, al vespre, el canal 33 emet “El Papus, anatomia d’un atemptat”- Es tracta del documental que l’any 2010 vadirigir David Fernández de Castro sobre l’atac que va patir la desapareguda revista satírica per part de l’extrema dreta. El treball, que ja van emetre en el seu dia tant TVC com TVE i es pot veure a la carta, ha estat recuperat arran de l’atemptat patit per la revista francesa Charlie Hebdo.

El documental reconstrueix la convulsa història de la publicació i dels primers anys de la transició a partir de l’atac que la redacció d’El Papus va patir el 20 de setembre de 1977, quan una bomba va matar el conserge de l’immoble i va deixar 16 ferits.

El Papus, anatomia d’un atemptat és una coproducció de Cromosoma, TV3 i TVE, i compta amb la intervenció de Javier Fernández de Castro (pare del director del film, que era a les oficines quan va explotar la bomba), Carlos Navarro, Òscar Nebreda, Josep Amorós ‘Ja’, Antonio Franco, Joan de Sagarra, Cristina Almeida, Carlos Giménez, Adolfo Usero, August Gil, Alfonso Dávila, Xavier Vinader, Merche Mar, Alberto Royuela i Ernesto Milà.