unnamed
El CCCB ha habilitat el seu Espai audiovisual, que ja acull l’Arxiu Xcèntric, per presentar un nou projecte audiovisual dedicat als videocreadors. Alhora, compta amb una web des de la qual es pot visionar els treballs que es projecten al Centre així com aquell material addicional complementari sobre els seus autors com són entrevistes, biografies o articles.

Pantalla CCCB, un mes, un artista mostra durant el mes de desembre l’obra de l’Ana Pfaff i l’Ariadna Ribas, el col·lectiu Dostopos. A través del videoclip i la videoprojecció exploren la relació entre la imatge i la música, entre el cos i el moviment, entre l’analògic i el digital. Fan el que els dóna la gana i juguen amb la recuperació de materials, el found footage, i el collage animat.

Amb el videoclip “Usted está aquí” subratllen com el present no es pot entendre sense mirar el passat. Amb retalls de diaris i revistes il·lustren els missatges que s’oculten rere les lletres d’Alado Sincera. També s’exhibeixen propostes de cinema performatiu, com “Brana Calypso Dendrita”, un mateix guió desenvolupat en tres pantalles i en tres dimensions paral·leles.

El mes de gener de 2015 Pantalla CCCB projectarà una selecció del videocreador Gerard Freixes.