Després de quatre temporades recuperant a la gran pantalla el films més emblemàtics de la historia del cinema clàssic i contemporani i reivindicant el cinema com a experiencia, Phenomena Experience s’ha convertit en tot un referent. La iniciativa comença ara una nova etapa a l’obrir una sala propia a l’eixample barceloní.
La sala Phenomena ocuparà l’antic Nàpols, que s’ha reformat per recuperar la sala única que va tenir fins el 1989, convertint-se així en l’únic cinema d’aquestes característiques a la ciutat i una de les pantalles més grans de tot el país. El local, amb capacitat per a més de 400 espectadors. obrirà les seves portes a finals d’any

 

El projecte, dirigit per Nacho Cerdà, mantindrà la filosofía iniciada ara fa 4 anys amb Phenomena Experience, amb l’objectiu de convertir aquest nou espai en un punt de trobada per a la gent que vol tornar a il.lusionar-se per anar al cinema. A banda de recuperar algunes de les pel.lícules que s’han projectat en les darreres temporades, la programació combinarà també cicles com ara el dedicat al director Brian de Palma, sessions infantils i Grindhouse, reestrenes, films inèdits a les nostres cartelleres i els mítics programes dobles, entre d’altres sorpreses. La sessió inaugural estarà formada per ‘Tiburón’ i ‘Alien’, el mateix programa doble que va encetar l’aventura de Phenomena Experience el 16 de desembre de 2010.

 

Segons el propi Cerdà “Serà un cinema com els d’abans, però amb la tecnologia del demà”. Així, mentre la sala mostra un toc vintage i una decoració Art Decó, amb algunes referències cinèfiles que els espectadors podran reconèixer en entrar al vestíbul, el cinema disposarà d’un projector digital de 4k d’última generació, però també de 35mm i fins i tot de 70 mm, i comptarà amb els millors sistemes de so: DTS, SDDS i el multidimensional Dolby Atmos. Un cinema de barri com els de tota la vida dotat amb l’última tecnologia.

 

La sala Phenomena comparteix així l’esperit de cinemes com el Prince Charles de Londres, el New Beverly, propietat de Quentin Tarantino, de Los Angeles, o l’Alamo Drafthouse d’Austin, amb qual s’establirà una col.laboració estable. Sales que ofereixen una programació totalment diferent a l’habitual i que aposten per tornar al cinema la seva essència d’esdeveniment col.lectiu.

La nova sala Phenomena obrirà les seves portes a finals d’aquest any.