25 de setembre de 2014, de 18 a 20 hores

A la seu de la Fundació SGAE a Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)

Activitat gratuïta. Cal confirmar assistència omplint el formulari

Luis Manuel Tolmos Rodríguez-Piñero , Advocat especialitzat en dret informàtic i propietat intel·lectual.

 

El món del videojoc està revolucionant el sector audiovisual d’una forma mai vista: on-line games, interacció multi-jugador, apps per a dispositius mòbils i nous suports, noves utilitats i aplicacions…

Però sabem com protegir les creacions de videojocs? On comencen i on acaben els drets de l’autor? Com està regulat el sector a Espanya?

A totes aquestes preguntes els hi donarà resposta Luis Manuel Tolmos Rodríguez-Piñero, que, a través del seu estudi “El videojuego, un nuevo jugador en la Ley de Propiedad Intelectual. Problemas y Soluciones”, busca crear un nou escenari jurídic per al desenvolupament de la indústria espanyola del videojoc, prioritzant un escenari de mínima regulació legal orientada a la creació del videojoc com a obra i títol original.

Ja siguis desenvolupador de videojocs, jugador habitual o professional del sector audiovisual, no pots perdre’t aquesta ProCLass on el protagonista és el videojoc.

FlyerPROCat

 

Amb la col·laboració de Escrow i ESNE (Escuela Universitaria de Diseño, Innovación y Tecnología).

 

Luis Manuel Tolmos Rodríguez-Piñero

Advocat col·legiat a Madrid, especialitzat en dret informàtic i propietat intel·lectual, per l’Escola de Negocis Sant Pablo CEU. És Professor de Dret en el Grau de Disseny i Desenvolupament de Videojocs de ESNE (Escola Universitària de Disseny, Innovació i Tecnologia, adscrita a la Universitat Rei Juan Carlos) comptant amb la major concentració universitària de desenvolupadors de videojocs, la qual cosa permet analitzar diàriament del sector. Actualment està realitzant una tesi doctoral sobre ” La Naturaleza Jurídica de los Videojuegos ” a la Universitat Rei Juan Carlos, sota la direcció del Dr. Rafael Sánchez Aristi, havent publicat en 2013 en l’editorial jurídica Aranzadi, un article en el qual fonamenta el paper del videojoc en la Llei de Propietat Intel·lectual i davant un mercat en constant creixement.
En 2009 va fundar la primera signatura d’advocats, anomenada Agencia Escrow per representar a desenvolupadors i creadors davant tercers, editores i licenciataris en matèria de propietat intel·lectual i desenvolupament de negoci a nivell internacional.
En 2014 a través de la signatura Design & Law va crear una registre de propietat intel·lectual online, para per a la generació de proves preventives per a la protecció de la propietat intel·lectual i lluitar contra la pirateria i representar a Dissenyadors de Moda, Dissenyadors a nivell industrial, Videojocs… creant un sistema innovador on l’autor pot seleccionar sublicenciar els seus productes prèviament registrats per buscar col·laboradors que vulguin desenvolupar el projecte o bé, un model de llicència per buscar finançament via crowdfunding (donacions o compravenda). Al juliol 2014, va ser nomenat Secretari General de l’Associació Espanyola de Crowdfunding, amb seu a Barcelona.

ProClass_web FOTO CV