Després de l’èxit de la convocatòria anterior, Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) convoquen la segona edició del Concurs de Projectes Transmèdia. El guanyador rebrà un premi de 2.000 euros, a més del desenvolupament del projecte i seminaris formatius. Aquesta iniciativa compta amb el suport de TVC, la plataforma MiLAB de la FCCB-URL i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB.

Què és un projecte transmèdia? Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix de manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, jugador o usuari. Cada mitjà utilitzat contribueix de forma única a la història ampliant l’experiència de l’espectador tradicional.

L’ús de diferents plataformes crea diferents accessos a través dels quals l’espectador o explorador s’hi pot submergir, pot participar i cocrear el contingut.

Per exemple, en un projecte de ficció, com pot ser una sèrie per a web, es pot explicar la història d’un personatge a través d’un còmic, en una aplicació de mòbil es pot crear un joc per descobrir un enigma, mentre que a Twitter es podrien narrar els pensaments del personatge.

Així mateix en un documental es pot buscar la participació del públic a través de la pàgina web relacionant-lo amb accions o reflexions.

Us podeu descarregar adjuntades en aquesta pàgina.

http://audiovisualmac.com/ca/premis