El Ministeri d’Indústria espanyol ja ha decidit els nou canals de televisió TDT que deixen d’emetre en pròxims dies a fi d’acatar la sentència del Tribunal Suprem que declara ” il · legal” el repartiment de canals que va fer el Govern de Rodríguez Zapatero .
Els diferents grups mediàtics afectats per aquesta decisió judicial ja han pres la decisió ferma sobre els canals que tancaran i es mostren disposats a emprendre accions legals contra el Govern per danys i perjudicis .
Els canals ara ” sentenciats ” serien Nitro , laSexta3 i Xplora ( del grup Atresmedia ) ; La Set i La Nou ( de Mediaset ) ; AXN i telebotiga ( Unitat Editorial ) i dos telebotigues del Grup Vocento . Les cadenes afectades , avançades , en principi , deixarien d’emetre abans del pròxim 6 de maig per acatar la resolució del Suprem .
Segons fonts pròximes a UTECA , la patronal d’aquests grups mediàtics , les cadenes es plantegen presentar una demanda multimilionària per danys i perjudicis contra l’Estat per haver hagut de prescindir d’aquests canals que els van ser concedits per un Govern , acció que els provocarà un seriós dany empresarial .